Te élsz? Láttalak meghalni!

2015.12.28. 14:24 Módosítva: 2015.12.28. 14:24

Amióta forgatásán jártam, azóta várom a Hurok című magyar filmet, amiben Száraz Dénes menekül Anger Zsolt elől, de történik vele valami, amitől vagy megkavarodik az idő, vagy ő lesz időutazó, vagy mindig mormotanapja lesz, vagy valami hasonló, igazából mindegy is. Most meg lehet nézni az első beharangozót hozzá, amiből a sztori szintén nem lesz világosabb, de a hangulat igen:

Hurok - előzetes

Elég jónak néz ki. Madarász Isti rendezővel a forgatás óta történt egy és más (például megírta nekünkezt a cikket a Desperado 20. évfordulójára, rendezett egy Rejtő-tévéfilmet, illetve visszament az elhíresült, bezárt vietnámi levesezőbe), de a vonzalma az amerikai műfaji filmekhez az előzetesben is meglátszik.

A Hurok hivatalos szinopszisa így fest:

Ádám illegális gyógyszerkészítményeket csempész megbízói számára külföldre, de most azt tervezik barátnőjével, Annával, hogy az aktuális szállítmánnyal együtt megszöknek és új életet kezdenek. Az indulás reggelén azonban a lányról kiderül, hogy terhes, ezért Ádám úgy dönt, hogy Annát hátrahagyva, egyedül utazik el.

Ez az első rossz döntése, de talán emiatt kezdődik el minden. Anna nemsokára gyanús körülmények között, Ádám szeme láttára lesz közlekedési baleset áldozata. A lány halála előtt megpróbálja figyelmeztetni a fiút, de az már hiába menekülne, megbízói gyorsan megtalálják és hamarosan ő is golyóval a szívében végzi.

Ez azonban még nem a film vége. Ez az eleje. Hamarosan újra látjuk Ádámot, aki éppen külföldre szökne, de a szeme láttára hal meg a barátnője egy gyanús közlekedési balesetben. A fiú tudja, hogy menekülnie kell – újra meg újra, ki tudja, hanyadik alkalommal – de azt is érzi, hogy valami nem stimmel.

A premier várható időpontja 2016. március.