Brutálisan magas bevételt hozott a Star Wars Amerikában

2016.01.10. 18:34

A Star Wars hetedik része lett az első film, amelynek jegybevétele valaha is meghaladta a 800 millió dollárt (232 milliárd forint) az észak-amerikai piacon.

Bár a Leonardo de Caprio főszereplésével hétvégén bemutatott A visszatérő című film iránti érdeklődés nagy kihívást jelentett, a Star Wars - Az ébredő Erő című sci-fi bemutatása után négy héttel továbbra is vezeti a jegyeladási listát a honi filmpiacon.

Január második hétvégéjén 41,6 millió dollár értékben váltottak jegyet J. J. Abrams filmjére, ami azt jelenti, hogy vasárnapig 812 millió dollárt forgalmazott az ameikai mozikban.

Az Alejandro Inarritu rendezte A visszatérőnek azonban van mit ünnepelnie. A hihetetlen élni akarást bemutató, megtörtént eseményeket feldolgozó filmre bemutatása hétvégéjén 38 millió dollárért váltottak jegyet Észak-Amerika 3375 mozijában. A Fox stúdió 20 millió dolláros nyitóhétvégével számolt.

A film forgatása valódi rémálommá volt, és a 90 millió dollárra tervezett költségvetése is 135 millióra ugrott, amikor a szereplők és a stáb Kanadától Argentínáig a legkülönbözőbb vidékeken táborozott megfelelő hóviszonyokat keresve. 

A box-office lista harmadik helyére Will Ferrel legújabb vígjátéka, a Megjött Apuci került 15 millió dollárral. A komédiában a mostohaapa bőrébe bújó Ferrelnek heves csatát kell vívnia felesége első férjével (Mark Wahlberg) a gyerekek kegyeiért.