Betiltották Katarban A dán lány című filmet

2016.01.12. 14:49
2 hozzászólás

Visszavonták a katari mozikból az Oscar-díjas Eddie Redmayne főszereplésével készült A dán lány című drámát, miután sokan a közösségi portálokon kezdtek panaszkodni a transzneműségről szóló film vetítése miatt, és sokak szerint a film erkölcsileg romlott. "Szeretnénk tájékoztatni önöket, hogy kapcsolatba léptünk az illetékesekkel, és a film vetítését betiltottuk a mozikban" - írta a katari kulturális minisztérium a Twitteren, megköszönve a felhasználók "rendületlen éberségét", írja az MTI. 

Az alkotást, amely az egyik első olyan férfiról szól, aki átoperáltatta magát nővé, csütörtökön mutatták be Katarban. Az egyik dohai mozi munkatársa szerint a hatóságok hétfőn szólították fel őket a vetítések beszüntetésére. Már a film mozikba kerülése is heves reakciót váltott ki a helyiek egy részéből.

A dán lány David Ebershoff azonos című regényén alapul, amelyből Einar Wegener dán festő és felesége, Gerda fikciós életrajzát ismerhették meg az olvasók. 1930-ban a művész nemváltoztató műtéten esett át, és Lili Elbe néven élt tovább. A Tom Hooper rendezte film forgatókönyvét Lucinda Coxon írta. A filmben a tavaly Oscar-díjjal jutalmazott Eddie Redmayne alakítja Lilit.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.