Ondókezű Edward lett a vén Robert De Niróból

Kritika a Nagyfater elszabadul című alpári vígjátékról

Dirty-Grandpa-2016-after-credits-hq
2016.01.31. 09:30 Módosítva: 2016-01-31 12:20:26
50 hozzászólás

Robert De Niro nemrég múlt 70, de még most is úgy pörög, mint amikor a '90-es években hármasával forgatta évente a filmeket. Az egykori szupersztárnak mára igencsak megkopott fénye: a sok vállalhatatlanul béna megélhetési haknija mellé csak néha sikerül egy-két nézhető mozit összehoznia. A Napos oldal, vagy legutóbb A kezdő című vígjáték nagyon jó volt tőle, a Last Vegas, a Vérmesék vagy A kiütés, amiben a Stallonéval pofozkodott azonban mind szörnyű merénylet a mozgókép ellen. Sajnos a a legújabb De Niro-film, a Nagyfater elszabadul is az utóbbi csoportba tartozik, mivel olyan,

mintha egy bulizós nyugdíjassal forgatták volna újra az Amerikai pitét!

Lényegében az egész sztorit elspoilerezi az előzetes: 

Zac Efron egy esküvőre készülő, norvégmintás pulóveres, sznob bájgúnár, aki a háta közepére kívánja, hogy a frissen megözvegyült nagyapjával (Robert De Niro) autókázzon egy rózsaszín Mini Cooperben a tengerparton. Mégis muszáj megtennie, mert a rég látott nagyfater a fejébe vette, hogy addig nem halhat meg, amíg a Daytona Beach-i bulikból ágyba nem visz legalább egy főiskolás lányt.

Legalábbis ez az ürügy ahhoz, hogy a készítők a kigyúrt Zac Efron pucér seggét, meg a tangás bombacsajokkal hentergő, lottyadt De Nirót mutogassák 102 percen keresztül, miközben szétpiálják és drogozzák magukat a golfpályán, a strandon, a kocsiban, a hotelszobában és az egyetemi bulikon.

giphy.gif
Fotó: Lionsgate / Freeman Film 

Jó film?

Csak ha szeretsz béna, alpári vicceken röhögni.

  • IMDb: 5,8 pont
  • Port.hu: 5 pont
  • Rotten Toamtoes: 6%
  • Metacritic: 18%
  • Index-ítélet: 3/10

Nem is lenne ezzel semmi gond, csakhogy az öregen bulizó De Nirón már a Last Vegasban is inkább kínunkban nevettünk, és nem örömünkben. Főleg, ha a büntető szóviccekkel telepakolt magyar szinkronnal nézzük a filmet.

Utólag már borzasztóan szégyellem magam, amiért nevettem egy recskázáson rajtakapott öregúron, aki azon heherészik, hogy ő lett Ondókezű Edward!

Vagy amikor úgy spricceli le a strandon testápolóval egy lány dekoltázsát, mintha csak egy pornófilm fináléjában lenne.

És akkor még meg sem említettem a legrosszabbat! Hogy hívják a részeg haver homlokára péniszekből rajzolt horogkeresztet? Hát így:

Dorongkereszt!

Épp az ilyen poénok miatt furcsa, hogy De Niro sokszor nem is lehetett igazán bevállalósan kretén. Amikor már épp kezdene leugrani a sínről az elszabadult dilivonat, a készítők hirtelen befékeznek, hogy legyen idő a jellemfejlődésre. A kanos nagypapi ugyanis valójában nem is magának akart kufirckörutat, hanem a világutazó, laza fotósból karót nyelt ügyvéddé nevelt unokájának, aki épp végleg el akarja cseszni  az életét egy házassággal.

Rettenetesen szomorú belegondolni, hogy ezt a sok marhaságot ugyanaz az Oscar-díjas sztár hozta össze, akinek a Keresztapa 2-t, a Casinót, a Nagymenőket, a Taxisofőrt és a Dühöngő bikát köszönhetjük.

Ne maradjon le semmiről!

Hétvége Sopronban!

Tómalom Fürdő, Tűztorony, Karmelita kolostor, és még számos látnivaló várja Sopronban.

Last minute tengerparti nyaralások

Még nem volt nyaralni? Ősszel sem késő elutazni ezekre a gyönyörű helyekre.