A valódi világűrben, IMAX-kamerákkal forogna a Star Wars 9

2016.02.01. 13:15

Semmit sem tudunk egyelőre a 2019-re beígért Star Wars 9-ről, csak azt, hogy a rendező, Colin Trevorrow néhány jelenetet

a valódi világűrben akar leforgatni, IMAX-kamerákkal!

A Disney egyelőre nem kommentálta a rendező őrült terveit - írja a Movieweb.

sw7
Fotó: The Walt Disney Company / Lucasfilm Ltd. Photo

Az biztos, hogy Trevorrow lenne az első rendező, aki ilyesmivel próbálkozik. Alfonsó Cuarón ugyanis nem költözött ki az űrbe a Gravitáció forgatásakor, csak egy magát hülyének tettető újságíró szívatta ezzel.

Az ébredő Erőben a Jakku bolygó felszínén játszódó Millennium Falcon-os üldözési jelenetet vették fel IMAX-kamerákkal, a film többi része hagyományos 35 mm-es filmre forgott. Az idén mozikba kerülő  Rogue One: A Star Wars Storyt és a  2017-es Star Wars 8-at viszont már teljes egészében digitális nyersanyagra rögzítik.

További Star Wars-hírek az elmúlt napokból, ömlesztve:
  • Bejelentették Az ébredő erő dvd-premierjét2016. április 5. Az Amazonon 150 percesnek írják a mozikban 136 perces filmet, így a rajongók már előre örülnek a 14 percnyi extra jelenetnek.
  • A Star Wars 8-ban visszatér Az ébredő Erőben szokatlanul hamar félreállított közönségkedvenc karakter, Phasma kapitány. A hírt a krómsisak alatt rejtőző színésznő, Gwendoline Christie, a Trónok harca sztárja is megerősítette.  
  • Rian Johnson hamarosan elkezdi forgatni a Star Wars 8-at. Eredetileg a forgatás már idén januárban elkezdődött volna, de Johnsonnal hirtelen átíratták a forgatókönyvet. Daisy Ridley (Rey), Carrie Fisher (Leia), John Boyega (Finn) és Anthony Daniels (C-3PO) a napokban a közösségi oldalaikon is megírták, hogy az ő jeleneteikkel fog kezdődni az új epizód forgatása. Bár Han Solo meghalt a 7. részben, továbbra is amkacsul tartja magát a pletyka, hogy Harrison Fordot újra behívják forgatni (de ezek valószínűleg flashback jelenetek lesznek).
  • Boba Fett visszatér az idei Star Wars-filmben? A Lego állítólag egy új prezentációjával sikeresen elspoilerezte, hogy Boba Fett is fel fog bukkanni az első Halálcsillag terveinek elrablása körül bonyolódó  Rogue One-ban.
  • Kiderült, kit fog játszani Forest Whitaker a Rogue One-ban! A rajongói teóriák szerint egy fejvadászt, vagy más hasonló alvilági figurát fog alakítani, a ki a Klónháborúk veterán harcosa, kibernetikus műlábbal. A szedett-vedett páncélját eltakaró köpenyben pont úgy fog kinézni, mint valami rosszarcú figura Maz Kanata kantinjából.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.