A valódi világűrben, IMAX-kamerákkal forogna a Star Wars 9

2016.02.01. 13:15

Semmit sem tudunk egyelőre a 2019-re beígért Star Wars 9-ről, csak azt, hogy a rendező, Colin Trevorrow néhány jelenetet

a valódi világűrben akar leforgatni, IMAX-kamerákkal!

A Disney egyelőre nem kommentálta a rendező őrült terveit - írja a Movieweb.

sw7
Fotó: The Walt Disney Company / Lucasfilm Ltd. Photo

Az biztos, hogy Trevorrow lenne az első rendező, aki ilyesmivel próbálkozik. Alfonsó Cuarón ugyanis nem költözött ki az űrbe a Gravitáció forgatásakor, csak egy magát hülyének tettető újságíró szívatta ezzel.

Az ébredő Erőben a Jakku bolygó felszínén játszódó Millennium Falcon-os üldözési jelenetet vették fel IMAX-kamerákkal, a film többi része hagyományos 35 mm-es filmre forgott. Az idén mozikba kerülő  Rogue One: A Star Wars Storyt és a  2017-es Star Wars 8-at viszont már teljes egészében digitális nyersanyagra rögzítik.

További Star Wars-hírek az elmúlt napokból, ömlesztve:
  • Bejelentették Az ébredő erő dvd-premierjét2016. április 5. Az Amazonon 150 percesnek írják a mozikban 136 perces filmet, így a rajongók már előre örülnek a 14 percnyi extra jelenetnek.
  • A Star Wars 8-ban visszatér Az ébredő Erőben szokatlanul hamar félreállított közönségkedvenc karakter, Phasma kapitány. A hírt a krómsisak alatt rejtőző színésznő, Gwendoline Christie, a Trónok harca sztárja is megerősítette.  
  • Rian Johnson hamarosan elkezdi forgatni a Star Wars 8-at. Eredetileg a forgatás már idén januárban elkezdődött volna, de Johnsonnal hirtelen átíratták a forgatókönyvet. Daisy Ridley (Rey), Carrie Fisher (Leia), John Boyega (Finn) és Anthony Daniels (C-3PO) a napokban a közösségi oldalaikon is megírták, hogy az ő jeleneteikkel fog kezdődni az új epizód forgatása. Bár Han Solo meghalt a 7. részben, továbbra is amkacsul tartja magát a pletyka, hogy Harrison Fordot újra behívják forgatni (de ezek valószínűleg flashback jelenetek lesznek).
  • Boba Fett visszatér az idei Star Wars-filmben? A Lego állítólag egy új prezentációjával sikeresen elspoilerezte, hogy Boba Fett is fel fog bukkanni az első Halálcsillag terveinek elrablása körül bonyolódó  Rogue One-ban.
  • Kiderült, kit fog játszani Forest Whitaker a Rogue One-ban! A rajongói teóriák szerint egy fejvadászt, vagy más hasonló alvilági figurát fog alakítani, a ki a Klónháborúk veterán harcosa, kibernetikus műlábbal. A szedett-vedett páncélját eltakaró köpenyben pont úgy fog kinézni, mint valami rosszarcú figura Maz Kanata kantinjából.