Új jelenetek szivárogtak ki a Potter nélküli Potter-filmből

2016.02.02. 07:05

Idén novemberben mutatják be a Harry Potter-széria előzményfilmjét, a Legendás állatok és megfigyelésüket. A Warner már hónapok óta adagolja hozzá a sztorimorzsákat, teaser trailereket és jelenetfotókat, amik alapján egy nagyon hangulatos, 1920-as évekbeli kalandfilmet fogunk látni, főszerepben a New Yorkba keveredő brit varázslót alakító Eddie Redmayne-nal.

A karakter, akit játszik, Newt Scamander magizoológus, azaz egy mágikus lényekkel elméletben és gyakorlatban foglalkozó, világcsavargó mágus-tudós, aki Harry Potter születése előtt 70 évvel keveredik mindenféle izgalmas kalandokba. A hazai Potter-rajongok persze már ismerhetik őt Göthe Salamanderként, mivel ezen a magyarra fordított néven jegyzi Harry egyik tankönyvét, a Legendás állatok és megfigyelésüket, amit J. K. Rowling valóban megírt, és 2001-ben magyarul is megjelent.

Az új forgatási videóban Redmayne, és a rendező, az utolsó négy Potter-filmet jegyző David Yates mutatják be a film szereplőit és díszleteit:

Legendás állatok és megfigyelésük - új jelenetek

A film érdekessége, hogy a Harry Potter-könyvek írója, J. K. Rowling jegyzi a forgatókönyvet is. A történet nagyjából az lesz, amit eddig is sejtettünk: az eddigi jelenetekben látott táskából kiszabadul valami goromba mágikus lény, a fiatal Scamander/Salamander pedig pont úgy fog rohangálni utána a '20-as évek New Yorkjában, mint Dan Aykroyd a Szellemirtókban vagy Will Smith a Men in Blackben.

A szörnyhajkurászásban természetesen segítőtársai is lesznek:

  • egy Queenie Goldstein nevű boszorkány (Alison Sudol),
  • a szintén boszorkány testvére, Tina Goldstein (Katherine Waterston),
  • és a vígjátékokba mindig kötelező, vicces, pocakos karakter, a hivatalnok kinézetű Jacob Kowalski (Dan Fogler).

Az is biztos, hogy Ron Perlman egy goblint alakít a filmben, Colin Farrell pedig egy Percival Graves nevű varázslót, de szerepelnek még a stáblistán gonosz varázslókra vadászó aurorok, szaszkacsok (a jeti indián megfelelői), majomszerű demiguise-ok, sőt, még Jon Voight is felbukkan!