Yoda is majdnem feltűnt az új Star Warsban

2016.02.04. 08:14

Bár Az ébredő Erőben végül nem szerepelt, a Star Wars alkotói erősen fontolgatták, hogy Yoda esetleg tényleg feltűnjön az új Csillagok háborújában. Erről Maryann Brandon és Mary Jo Markey beszélt az Entertainment Tonightnak.

Azt mondták, egy ponton komolyan elgondolkodtak azon, hogy Yoda esetleg kámeózzon egyet, de végül elvetették az ötletet. A Yoda-bábot egyébként Stuart Freeborn tervezte, eredeti hangját pedig Frank Oz szolgáltatta, aki a bábot is mozgatta a forgatásokon.

Yodát egyébként  J.W. Rinzler 2010-es, a The Making Of Star Wars: The Empire Strikes Back című könyve szerint eredetileg egy majom alakította volna, még képek is készültek, ahogy a szerencsétlen állat Yoda botját szorongatja egy csillogó kabátban. A filmbe végül azért nem került bele, mert a ráerőltetett maszkot nem volt hajlandó megtűrni magán, ezért állandóan ledobta.

Az ébredő Erő kapcsán egyébként J.J. Abrams az Entertainment Weeklynek elismerte, hogy néhány sort felmondattak Frank Ozzal is a filmhez. Yoda magyar hangja, Versényi László egyébként épp a múlt héten halt meg. Ő volt Bánáti boltvezető a Szomszédokban, K.I.T.T. a Knight Riderben és Higgins a Magnumban. 84 évet élt.

Yoda Mester aranyköpései