Rooney Mara nagyon bánja, hogy szerepelt a Pánban

2016.02.25. 17:13

A Tetovált lány amerikai sztárja, Ronney Mara már nagyon megbánta, hogy elvállalta a 2015-ös Pán mozifilmben Tigrisliliom szerepét - írja a Movieweb.

NEsOdWm4Faubvx 1 b
Fotó: Berlanti Productions / Warner Bros.

Ráadásul ez a film különösen érzékeny téma most, hogy Oscar-gálát Will Smith-ék bojkottálják, amiért nincs fekete színész a jelöltek között, mivel Tigrisliliom az eredeti történetben nem egy fehér lány, hanem egy indián őslakos a Sehol-szigeten.

A színésznő elmondása szerint neki semmi beleszólása nem volt abba, hogy Tigrisliliom milyen nemzetiségű, és kinek is kellene alakítania őt, egyszerűen csak elvállalta a szerepet. Szerinte a rendező, Joe Wright sem rasszista fehér felsőbbrendűségből fehérítette ki az őslakos lányt, inkább egy olyan művészi koncepció szerint dolgozott, ahol lényegében mindegy, hogy egy emsebeli hely őslakosának milyen a bőrszíne.

Valószínűleg egyébként tényleg nem Tigrisliliom kinézetén múlt, hogy a 150 milliós költségvetésből leforgatott, kasszarobbantó blockbusternek szánt film végül bűnrossz lett, és mindössze 128 milliós összbevételt tudott összekaparni.

De nem a Pán volt az egyetlen olyan grandiózus mozifilm 2015-ben, ami körül balhé tört ki a főszereplők bőrszíne miatt: Ridley Scott Exodusában az ausztrál Joel Edgerton, az Egyiptom isteneiben a skót Gerard Butler és a dán Nikolaj Coster-Waldau alakítottak egyiptomi szereplőket. 

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.