Rontóc: Ave, Cézár! - Csak akkor kattintson, ha látta a filmet!

2016.02.26. 13:23
Ebben a cikkben elmondjuk a Coen testvérek új filmjének végét, csak akkor nézzen bele, ha látta a filmet, vagy ha szeretné, hogy lelőjük a poént.

Nos, olyan sokat nem lehet lelőni az Ave Cézár!-ból, mert az egész kicsit súlytalan ahhoz, hogy komolyan spoilerezhessek. A legfontosabb fordulatok a következők:

  • George Clooneyt a kommunisták rabolták el, pontosabban Hollywoodban dolgozó filmes szakemberek kommunista egylete.
  • A film végén megtudjuk, hogy a komcsik amerikai ügynöke Burt Gurney (Channing Tatum).
  • Mannix elintézi, hogy kifizessék a váltságdíjat, a pénzt arra használnák, hogy a kommunisták tovább végezhessék az aknamunkájukat.
  • Az egyik legviccesebb jelenetben Gurney az emberrablókkal együtt kicsónakázik a tengerparti házából a nyílt tengerre, majd feltűnik egy szovjet tengeralattjáró, ahova a színész röhejesen teátrális mozdulattal átugrik. Az emberrablók neki adnák a pénzt, de sajnos kiejti a kezéből, amikor a kutyája utánaugrik.
  • Mannixet egész film alatt megkörnyékezi az éppen titkos atomkísérleteket végző Halliburton, hogy menjen át hozzájuk dolgozni, sokkal nyugodtabb lesz. Mannix visszautasítja végül az ajánlatot.
  • George Clooney visszatér a forgatásra, de már a kommunista elveket vallja. Mannix rendesen felpofozza, kiselőadást tart a mozi fontosságáról. Nagyjából így ér véget az Ave, Cézár!

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.