A másik Wachowski is transznemű

2016.03.09. 10:28

Nyolc évvel testvére után a Mátrix filmek másik készítője, Andrew Paul „Andy” Wachowski is bejelentette, hogy transznemű, és ezentúl nőként kíván tovább élni, Lilly néven. Wachowski ezzel kapcsolatban egy közleményt is kiadott, amiben azt írja, a sajtó nagyon megkörnyékezte az utóbbi időben, így nagy volt az esélye, hogy kiderül transzneműsége. Közleményében azt írta, hivatalosan is átváltozott, nőként kíván tovább élni, és nem akar többé bujkálni.

„Szerencsés vagyok, mert támogat a családom, és az orvosok és terapeuták is minden segítséget megadnak” – mondta Wachowski, aki hangsúlyozta, ez egy nagyon nehéz folyamat, és sokan, akik nem kapnak segítséget, nem élik túl.

Lana Wachowski, korábban Laurence „Larry” Wachowsky és Andrew Paul „Andy” Wachowski együtt Wachowski fivérekként ismertek, amerikai filmrendezők, forgatókönyvírók és producerek, 1996-ban mutatkoztak be mint filmrendezők a Fülledtség című alkotással, majd második filmjükkel, a Mátrixszal lettek igazán ismertek, a filmnek két folytatása is lett: a Mátrix – Újratöltve és a Mátrix – Forradalmak.

Lana Wachowski 2008-ban váltott nemet, és a transzszexuális rendező a Felhőatlasz című filmje premierjére már rózsaszín hajjal, nőként érkezett és Lana-ként mutatkozott be. Ő volt az első ismert hollywoodi rendező, aki nyilvánosan is felvállalta, hogy transznemű. Korábban is szívesen öltözött nőnek, csakúgy mint a most nemváltáson átesett Andrew, vagyis immár Lilly.

Tavaly a korábban az olimpikonként és bulvárfiguraként ismert 65 éves Bruce Jenner élő műsorban vallotta be, hogy egész eddigi élete hazugság volt, mert valójában nőnek érzi magát. egy hónappal később, Jenner, már a Caitlyn névvel feltűnt a Vanity Fair júliusi számának címlapján.

Ne maradjon le semmiről!