Egymilliárd dolláros bevételtől már sikernek számítana a Batman Superman ellen

2016.03.25. 14:04

Fordult egy nagyot a világ a filmekkel és a bevételi elvárásokkal: míg 2000 körül egy 300-400 milliót termelő film már igazi sikernek számított, a Warnernél fejek fognak hullani, ha a Batman Superman ellen nem hoz legalább egymilliárd dollárt a stúdiónak. A kritikákat elnézve ez elég nyögvenyelősen fog összejönni, a Rotten Tomatoes 31 százalékos értékelése elég sok mozinézőt elriaszthat (nekünk sem tetszett a film). Márpedig a 350-400 milliósra jósolt nyitány nem lesz elég az üdvösséghez, a bemutató utáni második, harmadik és negyedik héten kellene hozni a különbözetet.

batman v superman warner bros

Persze ahhoz, hogy legalább nullszaldós legyen a film, ez is elég lesz, hiszen iparági források úgy becsülik, a Warnernek cakkpakk 400 millióba fáj a DC-univerzumot felvezető film bemutatása. A gyártási költség ebből 225-250 millió dollár, a többi meg a marketingköltség, ami az ilyen nagy, sikerfilmnek szánt alkotások esetében megközelítik a gyártásét. A Bosszúállók 2: Ultron  kora 250 millióba került, és a Disney még 200 milliót vert el a marketingre, azaz az 1,4 milliárdos, világpiaci bevétel elég szép hasznot jelentett.

A Batman v Superman csak az USA-ban 4000 moziban kerül bemutatásra, ami azért említésre méltó, mert tavaszi bemutatók esetében nem szokás ilyen sok moziban bemutatni a filmet. A Warner ráadásul a szokásoktól eltérően nem vár ki a kínai bemutatóval (a kalózmásolatok miatt szoktak egy-két hetet csúsztatni), így már a nyitány is figyelemreméltó lehet. Ha a világpiacot nézzük, a filmet összesen 35 000 moziban mutatják be a húsvéti hétvégén, így a 350-400 milliós bevétel szinte borítékolható. Ezzel egyébként megelőzné a Sötét lovag: Felemelkedés-t és az Acélembert, de nem érné el Jurassic World (525 millió) vagy a Star Wars VII (530 millió) számait.

Ha az első körös nézők nem foglalkoznak a kritikákkal és bejön nekik, amit látnak, a film simán hozhat egymilliárd dollárt.

Ne maradjon le semmiről!

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.