Tom Hanks számára Budapest maga a pokol

2016.05.10. 07:10

Tavaly nagy lázban tartotta az országot, hogy Tom Hanks Budapesten forgatta a Da Vinci-kód, valamint az Angyalok és démonok folytatását, az Infernót. A Gutenberg téren el is csípték kacsatáncos pózban és kórházi hálóruhában, de látták a budai Déryné Bisztróban, és szelfizett például a Michelin-csillagos Borkonyhán, illetve a Doblo borbárban is.

Az Inferno forgatásai Velencében kezdődtek, majd Budapesten folytatódtak. Ezzel azonban nem értek véget Hanks magyarországi kalandjai, mert februárban a két Oscar-díjas színésznek a stábbal vissza kellett térnie Magyarországra, a szintén Oscar-díjas rendező, Ron Howard ugyanis néhány jelenettel nem volt megelégedve, így azokat újra fel kellett venni. Hanks ezt valószínűleg nem nagyon bánta, mert állítólag nagyon jól érezte magát nálunk.

Az Infernóban ezúttal is a szimbólumszakértő Robert Langdon ered mindenféle ősi titkok nyomába, szokás szerint egy nővel az oldalán: ezúttal Dante Isteni színjátéka elevenedik meg Firenzében, ahol a főhős jól alászáll a Pokolba. A Dan Brown regényéből készült filmhez (aki szintén itt járt a forgatások ideje alatt, interjúztunk is vele) most végre az első előzetes is megérkezett, amit ráadásul már magyar szinkronnal is látni lehet:

A film egyébként nem csak nálunk forgott, de magyar színészek is szerepeltek benne, például Árpa Attila és Sarbó Kata. Az Inferno eredetileg tavaly decemberben került volna mozikba, de a Star Wars VII miatt végül majdnem egy évvel eltolták a bemutatót, egészen 2016 októberéig.

Ne maradjon le semmiről!