Filmtrilógia lesz a Tetrisből

2016.05.17. 21:51

Tényleg nem vicc, a Torpedó- vagy a Monopoly-film őrült ötlete után Cannes-ban bejelentették, hogy nem egy, hanem rögtön három mozifilmet terveznek gyártani a több mint 30 éve megjelent, nem kevés magyar vonatkozással is bíró videojátékból, a Tetrisből. De itt még nincs vége, a film producere szerint a Tetris-film

epikus sci-fi thriller lesz.

Aha.

Ez a mondat tényleg elhangzik a Gizmodón idézett sajtóközleményben, méghozzá anak a Larry Kasanoff producernek a szájából, aki karrierje során tényleg csak a libikókából meg a fogócskából nem csinált még filmadaptációt.

A Tetris-filmet Kasanoff a Seven Stars Works nevű céggel gyártja, amit Ázsiai legbefolyásosabb média- és szórakoztatóipari mogulja, Bruno Wu finanszíroz. Egy eredetileg szovjet fejlesztésű játék esetében azért különösen vicces, hogy a filmes változatát egy amerikai producer és egy kínai gyártócég készíti.

Amellett, hogy ez rövid időn belül ez a második nagy amerikai-kínai filmgyártócég-bejelentés, még mindig kicsit hihetetlen, hogy valakik képesek voltak egy valószínűleg 100 millió dolláros produkcióval kapcsolatban egy mondatban használni a Tetris és az epikus sci-fi thriller szavakat. Még akkor is, ha Kasanoff már 2014 óta halál komolyan gondolja a Tetris-filmet.

Hogy a fenébe lehet epikus sci-fi thrillert csinálni a Tetrisből?!