Tilla és Hajdu Szabolcs filmje is ott lesz Karlovy Varyban

2016.05.31. 13:07
Hajdu Szabolcs Ernelláék Farkaséknál címmel készült új filmje a Kristály Glóbuszért indul, az a Karlovy Vary Filmfesztivál versenyprogramjában lesz, Till Attila Tiszta szívvel című filmje pedig a nyitófilm lesz az „East of the West” versenyprogramban Karlovy Vary-ban.

Július 1-9. között lesz a Karlovy Vary Filmfesztivál, ahol közel 150 filmet mutatnak majd be, köztük két magyar premiert is. 

Az első és második filmeket felvonultató „East of the West” (A Nyugat Keletje) című versenyprogramot Till Attila Tiszta szívvel című filmje nyitja meg július 2-án a rendező, Thuróczy Szabolcs, Fenyvesi Zoltán, Fekete Ádám főszereplők és Stalter Judit producer jelenlétében.

Till Attila második játékfilmje egy akció-vígjáték egy kerekesszékes bandáról, ahol két fiatal mozgássérült közeli barátságot köt egy kerekesszékes bérgyilkossal, és a maffiaszolgálatában állnak. A Filmalap támogatásával a Laokoon Filmgroup gyártásában Stalter Judit producer vezetésével készült Tiszta szívvelt április végén mutatták be a hazai mozik, azóta több mint 22 ezren nézték meg, kritikánkat itt olvashatják. Till Attila filmjét a nemzetközi közönség Karlovy Vary-ban láthatja először.

Hajdu Szabolcs pedig ismét a színház felé fordult, az Ernelláék Farkaséknál a kisgyerekes szülői lét megfenekléséről, gyereknevelési vitákról és elmélyülő párkapcsolati válságról szól. Eredetileg színdarabnak készült, és ebből lett aztán a film.

A nullahategy interjújából az is kiderül, hogy az új film egyfajta folytatása a rendező egyik korábbi filmjének, a Tamarának. "Ez a forma 12 évvel ezelőtt jelent meg először a Tamara című előadásunkban. A szereplők is fedik egymást. Ezek a történetek, a többi színházi előadásainktól vagy filmjeinktől eltérően, igazi kamaradarabok, mindig valamilyen párkapcsolati kérdésfelvetéssel a középpontban. Az adott emberi életkor esszenciális problémáit járjuk körbe, mint a Tamara esetében a párválasztás, vagy az Ernelláéknál a kisgyerekes szülők párkapcsolati válsága, és a gyereknevelési viták." 

Ne maradjon le semmiről!