Leonardo DiCapriót is bíróság elé citálják A Wall Street farkasa miatt

2016.06.17. 15:39

Bárhogy is igyekeztek Leonardo DiCaprio ügyvédjei, hiába hivatkoztak zaklatásra, a bíróság nem foglalkozott velük, és a színészt is beidézték abban a perben, amit a Stratton Oakmont nevű egykori brókercég vezetője, Andrew Greene indított azért, mert személyét kedvezőtlen színben tüntette fel Martin Scorsese A Wall Street farkasa című filmje.

Greene a producereket és gyártókat perelte be, köztük DiCaprio Appian Way Productions nevű cégét Nicky Koskoff karaktere miatt, aki, Greene-hez hasonlóan parókát visel, és más jellemzőjéből is egyértelmű, hogy róla mintázták. A férfi többek között azt kifogásolja, hogy ugyan a karakter nevét és becenevét (Wigwamről Rugratre) megváltoztatták, de a neki tulajdonított tettek és a szájába adott mondatok kimerítik a rágalom és a becsületsértés fogalmát, amiért 15 millió dolláros kártérítést követelt.

A perben elnöklő bíró a kártérítési igényt visszadobta, de azt megengedte Greene-nek, hogy rágalmazás miatt folytassa a pert. DiCaprio ügyvédjei azzal igyekeztek kimenteni védencüket, hogy Scorsese és a filmet író Terence Winter már vallomást tett a bíróság előtt, és Greene semmivel sem tudja indokolni, miért kellene DiCapriónak is ugyanezt tennie - nem ő írta a filmet, nem ő rendezte, és nem ő alakította a kérdéses karaktert sem. A bírót ez nem érdekelte, az idén Oscar-díjjal jutalmazott DiCapriónak mennie kell tanúskodni.

Ne maradjon le semmiről!