Gyári hibás lehetett a Star Trek színészét megölő autó

2016.06.20. 10:53 Módosítva: 2016.06.20. 11:32

Az autó, amelyik rossz váltóállás miatt halálra gázolta Anton Yelchin színészt, egyike lehetett annak az egymillió Jeepnek, amelyet pont a váltó hibája miatt hívott vissza a cég.

Ahogy vasárnap megírtuk, 27 éves korában balesetben meghalt Anton Yelchin orosz születésű amerikai színész, a Star Trek-filmek Pavel Chekovja. Yelchint a saját autója és a háza előtti biztonsági kapu közé ékelődve találták meg a meredek behajtóút végén. Az autó üresben volt, a motorja még járt.

A TMZ azt írja, a színésznek egy Jeep Grand Cherokee terepjárója volt. Az már a Jalopnik nevű portálnak tűnt fel, hogy épp ez az a típus, amelyből a gyártója korábban visszahívott 1,1 millió darabot, épp azért, mert a váltója kellemetlenségeket okozott rengeteg sofőrnek. A Jeep váltókarját ugyanis a megszokotthoz képest máshogyan kellett parkolás-fokozatba állítani, és fény sem jelezte, ha ez megtörtént, így sokszor üresben maradtak az autók, és semmi sem akadályozta meg, hogy elinduljanak. A Fiat Chrysler 41 sérülésről számolt be, ami ezzel volt összefüggésbe hozható.

A Jalopnik megkereste az autógyártót, de a cég egyelőre nem akart a konkrét esetről beszélni, csak annyit mondott, minden autótulajdonosnak külön elküldték a váltóra vonatkozó figyelmeztetéseket.

Yelchin egyébként tragikus halála után is sokszor lesz még látható a vásznon, mivel a baleset előtt már több filmes projektjének forgatása befejeződött. Magyarországon már július 21-én bemutatják a Star Trek: Mindenen túl (Star Trek Beyond) című filmet, amiben a színész harmadszor fogja Chekovot alakítani.

Yelchin szinkronizálta Guillermo del Toro Netflix számára készített animációs filmje, a Trollvadászok főszereplőjét is. „Ő volt a legkedvesebb, legszerényebb, ragyogóan tehetséges srác, akivel valaha találkoztam. Egy évig dolgoztunk együtt. Sokkolt a hír” – írta a rendező a Twitteren.

A színész szerepelni fog Thoroughbred című thrillerben, Cory Finley első filmjében két kertvárosi tinilány viharos barátságáról, a Rememory című sci-fiben a Trónok harca Tyrionja, Peter Dinklage oldalán, és két független filmben, a We Don't Belong Here címűben Catherine Keener mellett, és a Portugáliában játszódó Porto című romantikus drámában.

Ne maradjon le semmiről!