Hozzál már apádnak egy sört, légyszíves!

2016.06.21. 16:19

Megérkezett az előzetes Hajdu Szabolcs Ernelláék Farkaséknál című új filmjéhez, amely tizenegy másik alkotással együtt indul a Kristályglóbuszért Karlovy Varyban. Ernelláék története eredetileg színdarabnak készült, amelyből aztán film is készült.

.rkaefjwerf

A Magyarországot képviselő versenyfilmet Karel Och, a filmfesztivál művészeti igazgatója nemrég érdekes kamaradrámaként jellemezte, a rendező pedig korábban a Fidelionak beszélt arról, hogy a történet csak annyira önéletrajzi ihletésű, amennyire minden más művészeti alkotás is.

"Nem arról van szó, hogy olthatatlan vágyat éreznék arra, hogy folyamatosan saját magamról beszéljek, hanem ezekről a problémákról tudok a legtöbbet és a legpontosabban beszélni, mert közöm van hozzájuk. Az a felvetésem, hogy csak egy vagyok a sok közül, és ha magamról beszélek, akkor talán sok mindenki másról is beszélek, mert a problémáink hasonlóak" – mondta Hajdu az interjú során.

Az Ernelláék egyébként a kisgyerekes szülői lét megfenekléséről, gyereknevelési vitákról és elmélyülő párkapcsolati válságról szól, amit remekül visszaad a film előzetese is. "Nem hinném, hogy ha párkapcsolatról vagy gyereknevelésről van szó, akkor nagyon eltérőek lennének a tapasztalataink" – mondta korábban Hajdu a történetről, aki ahogy a színdarabban, a filmben is játszik, méghozzá a címben is szereplő Farkast alakítja.

Ha jól hallom, az előzetesben Daniel Johnston Life in Vain című dala is felcsendül. A barkácszene Brian Wilsonjáról az év elején cikkeztünk is, akkor lett 55 éves. Johnston egyébként izgalmas figura: Kurt Cobaint a rajongójává tette, Lana Del Rey szívét elrabolta, a világtól mégsem kapta meg a megérdemelt figyelmet.

Ne maradjon le semmiről!