Anton Yelchin lehet a hibás Jeepek első halálos áldozata

2016.06.21. 14:15

A Fiat Chrysler nyomozást indít az Anton Yelchin halálát okozó 2015-ös Jeep Grand Cherokee ügyében, írja az MTI. A 27 éves színészt a saját autója gázolta halálra Los Angeles-i otthonánál.

A gyártó szóvivője, Eric Mayne szerint a cég alapos vizsgálatot indít Yelchin halálának ügyében, de úgy érzi, egyelőre korai lenne találgatásokba bocsátkozni az eset kapcsán.

Már korábban is felmerült, hogy gyári hibás lehetett a Star Trek-filmek Pavel Chekovját megölő terepjáró: a Fiat Chrysler áprilisban több mint 1,1 millió autóját hívta vissza világszerte az elektronikus sebességváltó rendszer miatt, ami számos kellemetlenséget okozott a tulajdonosoknak. A probléma eddig 41 sérülést, 212 balesetet és 308 esetben anyagi kárt okozott.

A Fiat Chrysler májusban arról tájékoztatta a kereskedőket, hogy legkésőbb júliusig vagy augusztusig elvégzik a szükséges szoftverfrissítéseket, korábban pedig a tulajdonosoknak ígérte meg, hogy az utolsó negyedévre megpróbálja orvosolni a problémát. Addig arra kérte őket, hogy minden alkalommal bizonyosodjanak meg róla, hogy tényleg parkolóállásban hagyták-e a kocsit, az elektronikus sebességváltó-rendszer ugyanis megtévesztő lehet.

 A Los Angeles-i nyomozók jelenleg azt vizsgálják, hogy a visszahívás oka szerepet játszhatott-e Yelchin halálában. Ha kiderül, hogy igen, akkor a színész lenne a hibás Jeepek első halálos áldozata. Egy 2014-es amerikai tanulmány szerint egyébként 2008 és 2011 között évente csaknem száz ember vesztette életét, és kétezer szenvedett valamilyen sérülést elguruló autók miatt.

Magyarországon egyébként július 21-én mutatják be a Star Trek: Mindenen túl című filmet, amiben Yelchin harmadszor alakítja Chekovot.

Ne maradjon le semmiről!