Pályája elején Thandie Newtont is molesztálták

2016.07.02. 09:22

Egyre több színésznő áll ki a nyilvánosság elé, és meséli el, hogyan molesztálták őket pályájuk elején, amikor kezdőként még nem tudták, mire kell nemet mondani, és mi az, amit nem szabad eltűrniük. Thandie Newton angol színásznő a W magazinnak adott interjúban mesélt arról, hogyan molesztálták egy meghallgatáson jópár évvel ezelőtt.

Egy meg nem nevezet rendező és egy (női) szereposztó rendező előtt kellett egy szerepre felolvasnia, amikor a rendező felállt, és a szoknyája alá dugott egy kamerát, és arra utasította, játsszon a melleivel.

Ott volt a szobában egy nő is, így úgy voltam vele, hogy ez valószínűleg a rendes ügymenet, bár rettentő kellemetlenül éreztem magam. Közben a rendező folyamatosan az altestemet filmezte, és arra utasított, hogy nyögjek, mintha éppen egy férfival lennék az ágyban. 

Az Oscar-díjas Ütközések vagy éppen a Mission Impossible II későbbi szereplője évekkel később szembesült azzal, mennyire kellemetlen helyzetbe került azzal a meghallgatással:

Egy filmfesztiválon voltam éppen, és az egyik esti partyn egy producer részegen odavetette nekem, hogy Thandie, pár napja láttalak, nagyon izgató vagy! Köpni-nyelni nem tudtam, de a férjem megkérdezte tőle, hogy ezt hogy érti, mire elmesélte, hogy ez a bizonyos rendező a meghallgatás felvételét szokta a haverjainak mutogatni, a házában tartott heti pókerjátszmák után, és miközben a felvételt nézték, maszturbáltak hozzá.

Az idei Cannes-i filmfesztiválon Chloë Sevigny mesélt arról, hogy számos meghallgatása végén kapta meg azt a kérdést, hogy nem megy-e fel szobára a rendezővel, vagy hogy nem akar-e elmenni vásárolni, mert "szívesen vennének neki valami ruhát, de csak úgy, ha a fülkébe a fickó is bemehet".  Newton nagyon tanulságosnak nevezte a vele történteket, és azt mondja, segít neki abban, hogy a lányait (egy 11 és egy 16 éves lánya van) felkészíthesse arra, hogy mikor kell nagyon észnél lenni. 

Ha csak egy ember elolvassa ezt, és emiatt kerüli el, hogy molesztálják, már megérte elmesélnem. 

Ne maradjon le semmiről!