Adócsalási ügybe keveredett Christoph Waltz

2016.07.21. 13:06

A német Bild szerint a kétszeres Oscar-díjas színész nevére az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi adóhivatal nyomozói bukkantak egy feltételezett adócsalók adatait tartalmazó CD-n. A CD-n talált adatok alapján az osztrák-német kettős állampolgár legkevesebb százezer eurót tartott egy külföldi számlán, a gyanú szerint azért, hogy ne kelljen utána adóznia.

A Los Angeles mellett Berlinben is bejelentett lakóhellyel rendelkező színész ügyében a német főváros ügyészsége indított eljárást, adózási bűncselekmény gyanújával, írja az MTI. A hatóság az adótitok védelméről szóló jogszabályra hivatkozva nem közölt részleteket - írta a Bild. Az észak-rajna-vesztfáliai adóhivatal a tartományi kormány felhatalmazásával az utóbbi években számos CD-t vásárolt, amely svájci vagy liechtensteini bankoktól kiszivárogtatott kimutatásokat tartalmaz pénzüket az adózás elől külföldre menekítő német állampolgárokról. A hivatal több millió eurót költött ilyen adathordozókra, de állítólag megérte, több százmillió euró plusz bevételük keletkezett.

Christoph Waltz igazán ismert a Becstelen Brigantyk című Tarantino-filmmel lett, Oscar-díjat is kapott Hans Landa szerepéért. Az Oscar mellett jutalmazták Cannes-ban, és egy Aranyglóbuszt is ért az alakítása. A magyar nézők legutóbb a Tarzan legendájában láthatták a mozikban. A vele készült interjúnkat itt lehet elolvasni.

Ne maradjon le semmiről!