Meghalt Gloria DeHaven, Hollywood aranykorának egyik utolsó csillaga

2016.08.01. 12:28

91 éves korában elhunyt Gloria DeHaven, Hollywood aranykorának egyik utolsó csillaga, írja a Hollywood Reporter. A színésznő halálhírét lánya, Faith Fincher-Finkelstein is megerősítette, aki a lapnak elmondta, hogy édesanyja szombaton Las Vegasban halt meg, miután három hónappal ezelőtt stroke-ot kapott.

Anyja, Flora Parker DeHaven is színésznő volt, apja, Carter DeHaven pedig szintén filmesként lett ismert, ráadásul Charlie Chaplin jóbarátja volt, még szerepelt is A diktátorban. Gloria csak 11 éves volt, amikor feltűnt élete első filmjében, ami Chaplin Modern időkje volt, amelynek forgatására csak édesapja miatt ugrott be, ahol Chaplinnek épp két kislányra volt szüksége.

"Csak banánt kellett ennünk és szaladgálni kicsit. Úgy éreztem, hogy ha tényleg csak ez lenne a show business, akkor mindenképp ezt akarom csinálni" – emlékezett vissza élete első filmszerepére. A színésznő a későbbiekben feltűnt még például Frank Sinatra mellett Step Livelyben, Gene Kellyvel és Judy Garlanddal a Nyári előadásban, valamint Mickey Rooney mellett az 1948-as Nyári vakációban.

Utoljára az 1997-es Tengerre, tata! című filmben lehetett látni, Jack Lemmon és Walter Matthau mellett. Gloria DeHaven négyszer házasodott, egyik férjéhez, Richard Fincherhez kétszer is hozzáment. Valamennyi házassága válással végződött.

Ne maradjon le semmiről!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport