Folytatódhat a Harry Potter-filmsorozat

2016.09.01. 07:04

De ahhoz előbb meg kéne győzni Daniel Radcliffe-et, aki nem szeretné újra eljátszani a szemüveges varázslót.

Bár J. K. Rowling a hetedik Harry Potter-kötet után kijelentette, hogy részéről ezzel vége a Potter-könyveknek, a kijelentést azóta talán inkább ő is elfelejtené: a Harry Potter-univerzum nemhogy nem szűnik meg növekedni, ellenkezőleg, lassan inkább olyanná válik, mint a Star Wars világa, amelyről a Disney filmstúdió hivatalosan is közölte, ameddig lesznek nézők, addig folyamatosan ontani fogják magukból az újabb és újabb Csillagok háborúja-filmeket.

Harry Potterből a könyv és az azokból készült filmsorozat után megjelent már egy "nem hivatalos folytatás", a Harry Potter és az elátkozott gyermek című színdarab, ami néhány évtizeddel a könyvek cselekménye után játszódik, és amit hihetetlen sikerrel játszik egy londoni színház. A könyvek kísérőiként megjelent kis füzetkék alapján hamarosan bemutatják a Legendás állatok és megfigyelésük című spin-offot, sőt, erről már azt is bejelentették, hogy nem egy, hanem három film készül belőle.

Úgyhogy ezek után - meg olvasva a híreket az üzéreknél hárommillió forintért kapható színházi belépőkről -, akármennyire is meg nem erősített pletykáról van csak szó, nehéz nem elhinni a N. Y. Daily News információját, hogy a Warner Bros. a háttérben már dolgozik azon, hogy tető alá hozzák a Harry Potter és az elátkozott gyermek filmverzióját is.

A portál egy bennfentes hollywoodi informátorra hivatkozva azt írja, a Warner éppen azon ügyködik, hogy megszerezze a színdarab jogait, és elkészíttesse a belőle készítendő film forgatókönyvét. A technikaiakon kívül, úgy tudják, egyetlen komolyabb akadály van előttük, hogy a sorozat folytatásában is kizárólag egy valakit tudnának elképzelni Harry Potterként: azt a Daniel Radcliffe-et, aki 2011-ben, az utolsó Potter-film után azt mondta, szeretne egy kis távolságot tartani a karaktertől.

És bár az informátor szerint a Warner hajlandó rengeteg pénzt belefeccölni abba, hogy létrehozzák a projektet, Radcliffe-nek ez nem lesz elég meggyőző erő: "Daniel azóta már felépítette magát mint remek színész, az olyan filmekkel, mint A fekete ruhás nő vagy a színházi munkái a Broadwayen. Nincs szüksége arra, hogy a pénz miatt visszatérjen egy régi karakteréhez, úgyhogy szükség lesz némi győzködésre" - mondta a névtelen mindentudó.

Radcliffe legújabb filmje egyébként napokon belül Magyarországon is látható lesz: a Swiss Army Man, amiben a komoly színész egy fingó vízihullát alakít, a miskolci Jameson CineFest műsorán szerepel.

Ne maradjon le semmiről!