Bezár a mozi a Mammutban

2016.09.05. 12:47

A Cinema City ötéves működtetés után, szeptember 12-én bezárja Mammut moziját, mert a mozihálózat és a bevásárlóközpont között sikertelenül zárult a szerződés megújításának tárgyalása – írta közleményében a Cinema City.

Ez azt jelenti, hogy decemberig nem lesznek vetítések a bevásárlóközpontban.

Buda Andrea, a Cinema City PR- és marketingigazgatója az Index kérdésére azt mondta: „Mi – drasztikusan fogalmazva – szeptember 11. után lehúzzuk a rácsot, de hogy utána mi fog történni a mozival, arról már nem én vagyok hivatott nyilatkozni.” Amennyiben nyílik a bevásárlóközpont épületében egy másmilyen nevű mozi, annak beindításához alighanem hosszabb idő kell, így várhatóan szeptember 11. után egy ideig nem lehet majd a Mammutban mozizni.

Megkerestük az ügyben a Mammut üzemeltetését, de kérdésünkre csak annyit feleltek, ők erről nem tudnak, és bennünket kértek meg, hogy küldjük át az erről szóló sajtóközleményt. Megtettük, válaszukban közölték: „Új üzemeltetővel várhatóan ez év december közepén nyílik meg a teljesen megújult, változatlan területű, korszerűsített komplexum”.

A Cinema City 2011-ben vásárolta fel a Palace által üzemeltetett mozikat, ezután rögtön megkezdte ezek felújítását, azaz a közösségi és belső terek kipofozását, és a digitális átállás után a technikai felszerelését is. Buda Andrea elmondta: először a WestEndben kezdték meg a felújítást, rögtön ezután következett volna a Mammut, de a bevásárlóközponttal azóta sem tudtak megegyezni. A felújítás Buda elmondása szerint mindkét fél számára előnyös lett volna, de mindkét részről anyagi ráfordítást is jelentett volna.

2011 óta részben vagy egészben megújultak a WestEndben lévőn kívül a Duna Plazában, a Camponában, Nyíregyházán, Pécsen, az Arena Plazában és a MOM Parkban lévő mozik. A hét felvásárolt mozi közül a Mammutban lévő volt az egyetlen, ami Palace Mammut néven üzemelt; itt egyébként a jegyárak is magasabbak voltak, mint a többi Cinema Cityben.

„Sajnálatos módon a bevásárlóközpont üzemeltetőivel nem sikerült közös nevezőre jutni a működtetést illetően, így a Cinema City Palace Mammut moziját 2016. szeptember 11-gyel bezárja” – írja a közlemény, hozzátéve: hamarosan a WestEnd után Győrben is megnyílik a 4DX vetítőterem.

Ne maradjon le semmiről!