Rosszul lettek a nézők egy horrorbemutatón

2016.09.14. 10:42

A torontói filmfesztiválon tegnap mutatták be a Raw, azaz Nyers című horrort, ami a beszámolók szerint annyira zsigerien felkavaró, hogy páran rosszul is lettek a film közben, és mentőt kellett hozzájuk hívni. Már ha igaz a sztori ugye, mert ha én egy kis költségvetésű horror forgalmazója, pontosabban marketingese lennék, simán adnék pár száz dollárt néhány statisztának, hogy a meredekebb jelenetek alatt Jézusom, ne már felkiáltással fejjel előre essenek ki a székükből, és még mentőt is hívnék hozzájuk, aztán meg összeraknék egy sajtószemlét, és elégedetten hátradőlnék.

A Raw-t Cannes-ban már bemutatták, meg is kapta a FIPRESCI kritikusi díjat. Ott nem ájult el senki, ezek szerint az európai közönség jobban bírja a gyűrődést. A film egyébként egy vegetáriánus csajról szól, akinek az egyetemre beiratkozva át kell hogy esnie egy beavatáson (nyers nyúlmájat kell ennie), és ettől egyszer csak kannibál lesz, és – tessék megkapaszkodni – megeszi a saját nővérét is.

A film sajtósa szerint ilyen reakciót (ájultan pihegő nézők) utoljára Lars von Trier Antikrisztusa váltott ki. Amint tudjuk, megnézzük a botrányfilmet, és beszámolunk róla.

Ne maradjon le semmiről!