Kálomista Gábor tagadja a nyílt levél vádjait

2016.10.12. 23:39

Kálomista Gábor és a Megafilm Kft. szerdán kiadott közleményben reagált a 444-en megjelent nyílt levélre, amiben különböző filmes szakemberek tiltakoztak. Mint arról az Indexen is beszámoltunk Gigor Attila Kút című filmjéből a mozikba kerülések után távolították el azt a néhány másodpercet, amiben a Hír TV Páholy című műsora, illetve annak egyik szereplője, Kálomista Gábor látható. 

Különös egybeesésnek tűnt, hogy pont a Kút premierje után néhány nappal, mikor kirobbant az ügy Kálomista cége, a Megafilm Kft. több szakembertől vált meg, akik a cég már forgó, vagy a közeljövőben elinduló projektjeiben vettek részt. (A Megafilm olyan sorozatokat készít, mint például az Egynyári kaland, vagy a Csak színház és más semmi.)

Erre reagált a filmes szakma egy része azzal a nyílt levéllel, ami a 444-en jelent meg szerdán délután. Ezt maga a Kút rendezője Gigor Attila is aláírta, de szintén a tiltakozását fejezte ki Herendi Gábor a Valami Amerika és a készülő Kincsem film rendezője, Mundruczó Kornél, Hajdu Szabolcs, Szász János, Török-Illyés Orsolya, vagy éppen Zányi Tamás, a Saul fia hangtervezője.

Ebben elítélték azt, hogy több filmes szakember indoklás nélkül veszítette el munkáját a Megafilmhez köthető produkciókban.

Erre reagált ma közleményben Kálomista, amiben minden fontos vádat igyekezett cáfolni. Azt írja, hogy 

Az elmúlt időszakban a Megafilm Service Kft. mindösszesen kettő emberrel módosított szerződést kettő futó produkcióban, így érthetetlen és megdöbbentő azon hazug állításuk, mely számos filmes szakember szerződésének személyes okból való megszüntetéséről szól. Ismétlem, kettejük szerződése került módosításra. Megszüntetésre egyetlen egy sem. 

Ahogy az a 444 cikkében is olvasható voltak olyan filmes szakemberek, akikkel még a szerződéskötés előtt közölték, hogy nem lesz szükség a munkájukra, vagyis ez nem válasz teljes egészében a nyílt levélben megfogalmazott állításokra.

A közleményben még szerepel, hogy Kálomista szerint a levél aláírói hazugságokat terjesztenek, amivel becsapják a nézőket és az olvasókat.

Ne maradjon le semmiről!