Két élőszereplős Mulan-film is készül

tk3s 19980101 alb a90 303403
2016.10.18. 13:45

Miközben a Disney már a sokadik rajzfilmje élőszereplős verzióján dolgozik, a legendabeli kínai női harcos a Sonyt is megihlette, úgyhogy egyszerre két Mulan-film is jön majd a nem túl távoli jövőben.

A Mulan című rajzfilm még 1998-ban hódította meg a világ mozijait, és miért pont ez maradna ki a szórásból: a Disney eddig a Hamupipőke és a Dzsungel könyve élőszereplős verzióját készítette el, de jövőre jön A szépség és a szörnyeteg Emma Watsonnal, és készül A kis hableány és Az oroszlánkirály is, a múlt héten pedig arról írtunk, hogy Guy Ritchie rendezi majd az új Aladdint.

A Disney mellett most viszont a Sony is ráharapott Hua Mulán történetére, aki a legenda szerint az i.sz. 386 – 534-ig hatalmon lévő Északi Wei dinasztia uralkodása alatt élt, de később kínai népmesei hős vált belőle.

A filmen már tavaly óta dolgozó Disney 2018 novemberére tervezi a bemutatót, és most keres rendezőt a filmhez, lehetőség szerint ázsiait, és kínai színészeket terveznek a főbb szerepekre is. Ugyanez a helyzet a Sonynál, amely szintén ázsiai szereplőkkel forgatna, de ott a rendező amerikai lett: a több híres sorozatban (Trónok harca, West Wing, Kártyavár) is dolgozó Alex Graves. Itt még nem tudni, mikor lesz a premier, de a Sony sem szeretne nagyon lemaradni a Disneytől.

Ne maradjon le semmiről!