Trump durván beszólt Meryl Streepnek a beszéde miatt

2017-01-09T034116Z 614865724 RC118567FEB0 RTRMADP 3 AWARDS-GOLDE
2017.01.09. 08:41

Meryl Streep bírálta Trumpot, amiért az gúnyolódott egy mozgássérült újságírón. Trump eleinte csak a vádat tagadta, később durván beszólt a színésznőnek.

A magyar idő szerint hétfőn hajnalban zajló Golden Globe-gáláról megírtuk: Jimmy Fallon borzasztóan unalmas és béna műsorvezető volt, így a kétes értékű díjnak ezúttal még az átadó ünnepsége sem volt kimondottan izgalmas. A kevés emlékezetes pillanat egyikét Meryl Streepnek köszönhetjük: a Cecil B. DeMille-életműdíj átvételekor Meryl Streep elég kemény szavakkal illette Donald Trumpot.

Azt mondta: volt idén egy olyan teljesítmény, ami ledöbbentette: amikor az USA következő elnöke egy fogyatékkal élő embertársát figurázta ki. "Azzal, hogy ezt az az ember tette aki a világ egyik legnagyobb tiszteletben tartott posztjára ül be hamarosan, legitimizálta az erőszakos viselkedést. Ez mélységesen elszomorít".

A New York Times gyorsan felhívta a következő elnököt telefonon, aki elmondta nekik: nem látta a gálát és Streep szavait sem hallotta, de "egyáltalán nincs meglepve", hogy a "Hillary-rajongó" Streep és a többi "liberális mozis ember" őt támadja.

Streep arra az esetre utalt - egyébként anélkül, hogy kimondta volna a leendő elnök nevét -, amikor Trump furcsa kézmozdulatokat tett a New York Times mozgássérült riporteréről beszélve, és ezzel eléggé úgy tűnt, hogy a riporter kézremegését akarja kifigurázni. Ez elég egyértelmű az eset felvételéből:

Trump azonban tagadja a vádakat. "Nem gúnyolódtam senkivel, én csak kérdőre vontam egy riportert, aki ideges lett, mert megváltoztatta a saját sztoriját" - utalt Trump arra, hogy az újságíró szerinte ki akart hátrálni a mögül, amit 2001-ben írt a terroristákról. "Meryl Streep meg a többiek úgy tesznek, mintha tudnának olvasni a gondolataimban, pedig én nem gúnyolódtam a riporteren."

A New York Times interjúja után néhány órával viszont Trump végleg elvesztette visszafogottságának látszatát is, és a Twitteren fakadt ki:

Meryl Streep, Hollywood leginkább túlértékelt színésze

nem is ismer engem, de megtámadott az éjjeli Golden Globe-gálán. Ő csak Hillary lakája, aki nagyot bukott" - írja Trump, majd újra elismétli: ő ugyan nem gúnyolta ki az újságírót. "Csak megmutattam, ahogy csúszik-mászik, miután teljesen megváltoztatott egy 16 éves cikket, amit ő maga írt, csak hogy engem rossz színben tüntessen fel. Csak még egy kicsi a nagyon nem őszinte médiából!"

Streep beszéde itt hallgatható meg teljes egészében, az ominózus rész 2:38-nál kezdődik.

Ne maradjon le semmiről!