Sok magyar ment az űrbe Jennifer Lawrence-szel

2017.01.16. 16:48

Jennifer Lawrence és Chris Pratt űrkalandjáról nem akartak lemaradni a magyarok. Az Utazók című film volt ugyanis a legnépszerűbb az itthoni mozikban. Könnyű szerrel utasította maga mögé az Ázsiában kalandozó Matt Damont. Összesen 66 ezer magyar volt kíváncsi rá, aminek mintha nem lett volna a legsikeresebb a marketingje. Erről, illetve a filmről bővebben kritikánkban lehet olvasni.

013
Fotó: outnow.ch

A Nagy Fal nézőszáma megfeleződött a múlthéthez képest, de így is szépen alakult a film nézettsége, és a 35 ezer néző elég volt a második helyre. A harmadik helyen találjuk a Zsivány Egyest, ami már 655 ezer nézőnél tart összesen, vagyis már csak nagyon kevés kell ahhoz, hogy átvegye a "2016 legnézettebb filmje" címet az azt jelenleg birtokló A kis kedvencek titkos életétől.

A Kaliforniai álomnak nem sikerült igazán meglovagolnia azt a sikert, hogy összesen hét díjat vitt haza a Golden Globe-díjátadóról. A legutóbbi hétvégéhez képest csak 12 százalékkal csökkent a nézőszáma, ami egyáltalán nem számít rossznak. Ahogy az sem, hogy már 96 ezer nézőnél tart.

Nem az Utazók volt az egyetlen új film a mozikban, most volt a premierje a Vigyázz, kész, szörf! 2-nek is, a magyaroknak viszont egyáltalán nem hiányzott ez a folytatás. Az animációk általában jól futnak, de eziránt nem nagyon mutatkozott túl nagy érdeklődés, mindössze 4967 néző jött össze, ami a népszerűbb animációs filmek között gyengének számít.

Az Egyesült Államokban Ben Affleck és Mark Wahlberg is felsült a legújabb filmjével. Előbbi Az éjszaka törvénye című könyvadaptációval, utóbbi pedig a Patriots Day című bostoni robbantásról szóló alkotással maradt el az előzetes bevételi elvárásoktól. Wahlberg filmje legalább bekerült a legjobb tíz közé, mert 12 millió körül alakult a hétvégi bevétele, Affleck filmje ezzel szemben csak a 11. helyre fért fel, mindössze 5,4 millió dolláros bevétellel, ami után igen nehéz lesz behoznia a film legalább 65 millió dollárra rúgó gyártási költségeit.

Az első helyet sikerült megőriznie A számolás joga című filmnek, ami már 54 millió dollárnyi bevételnél tart, vagyis szép kis nyereséget termel majd a stúdiónak, ami nagyjából 25 millió dollárt költött rá, a marketingen kívül. Második helyen szintén jól tartja magát a Kaliforniai álom, ami már 74 millió dollárt hozott és valószínűleg még elég sokat fog hozni a jövőbeli díjainak köszönhetően.

Ne maradjon le semmiről!