Vajon mit keresett Carrie Fisher 1990-ben Magyarországon?

2017.01.24. 10:43

Felkerült, pontosabban visszakerült az Ebay aukciós portálra a tavaly karácsonykor elhunyt Carrie Fisher egyik régi útlevele, amiben Ausztráliától Kínáig mindenféle pecsét és vízum megtalálható - köztük egy magyar is. A licit már 686 000 forintnál tart.

screen shot 2017-01-23 at 095317.png

A képek tanúsága szerint Fisher 1990. június 12-én lépett be az országba Parassapusztánál, azaz az akkori Csehszlovákia (ma Szlovákia) területéről jött hozzánk, de hogy miért, az rejtély. Az IMDb filmes adatbázist átböngészve nem találunk olyan filmet, amit itt fogattak volna, és a vízumot is magáncélra állították ki, és 30 napos itt tartózkodást engedélyezett.

Az útlevelet egyébként 1983-ban állították ki Fishernek és 1993-ban járt le, aukcióra az útlevelekre szakosodott Passport Collector oldal bocsátotta, de az Ebay először levetette az oldalról adatvédelmi okokra hivatkozva, tegnap óta viszont újra elérhető. Az irat tanúsága szerint Fisher az útlevél érvényességének tíz éve alatt járt az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Görögországban, Svédországban, Olaszországban, Szingapúrban, Nepálban, Kínában Egyiptomban, Ausztráliában, Thaiföldön, Csehszlovákiában és Magyarországon. 

Ha bármilyen információval vagy sztorival rendelkezik Fisher 90-es magyarországi útjával kapcsolatban, ne tartsa magábanm hanem küldje el a kult@mail.index.hu címre!

Ne maradjon le semmiről!