Dennis Quaid szerint nem volt állatkínzás a kutyás film forgatásán

2017.01.25. 07:04

Az Egy kutya négy élete főszereplője azt nyilatkozta az Entertainment Tonight című műsorban, hogy az állatokat a film forgatása alatt nagyszerűen kezelték, és egyetlen esetben sem tapasztalt állatkínzást.  A film az A Dog's Purpose című, 2010-ben megjelent regény nyomán készült, a forgatókönyvét Audrey Wells írta. A vígjáték egy, a küldetését kereső kutya életét követi nyomon születésétől haláláig, és azon túl is, mivel többször is reinkarnálódik. Quaid mellett Britt Robertson, K. J. Apa, Josh Gad, Peggy Lipton és Juliet Rylance is szerepel benne.

A Dogs Purpose (2017) Trailer

A PETA nemzetközi állatvédő szervezet a film bojkottjára szólított fel, miután a TMZ nevű portál közzétett egy olyan videót, amin az látható, hogy a filmben szereplő németjuhász kutyát beleerőltetik egy medence vizébe. A felháborodás olyan nagy volt, hogy elhalasztották a film hétvégére meghirdetett amerikai díszbemutatóját és a premiert övező sajtóeseményeket.

A gyártó Universal egy közleményben hangsúlyozta, hogy a Hercules nevű németjuhásznak kutya baja, nem sérült meg a forgatás alatt és teljesen egészséges. A forgatáson dolgozó vezető kutyatréner szerint a videót manipulálták, így hamis következtetéseket lehet belőle levonni. A kutya valóban vonakodott megcsinálni a feladatot, de csak azért, mert korábban a medence másik oldalán próbáltak vele. Nem lökték a vízbe, hanem átvitték az eredeti helyre , ahol boldogan vízbe ugrott. A regény írója, W. Bruce Cameron is ezt állítja.

A filmet rendező Lasse Hallström (Az élet ízei, Árvák hercege) és a kutya hangját kölcsönző színész, Josh Gad is zavarba ejtőnek nevezte a videót. A rendező azt is elmondta, hogy nem volt jelen a videón látható incidensnél, és ígéretet tett az eset kivizsgálására. A filmet gyártó Amblin Entertainment és a Universal szerint lehetséges, hogy a TMZ-hez került felvételt megszerkesztették. Mint közölték, a vizes jelenetek próbája a felvétel előtt több napig tartott, hogy a kutyák biztosan jól érezzék magukat a forgatáson. A filmet ezen a héten mutatják be a magyar mozik.

Ne maradjon le semmiről!