Hihetetlen összeget tapsolt el Johnny Depp 17 év alatt

2017.02.01. 16:03

A válása miatt egyre morózusabbnak tűnő Depp megint mehet a bíróságra, ezúttal a TMG nevű cég perelte be, aminek 5 millió dollárral tartozik. Ez a per viszont úgy kellett neki, mint üveges tótnak a hanyatt esés, mivel a TMG 17 éven át menedzselte a pénzügyeit, így ő aztán pontosan tudják, mire és mennyit költött. A Kalifornia állam legfelsőbb bíróságához benyújtott kereset tanúsága szerint

baromságokra és nagyon sokat.

A teljes dokumentáció itt olvasható el (érdemes), mi csak szemezgetünk belőle:

  • 3 millió dollár vert el egy ágyúra, amit külön neki öntöttek, hogy abból Aspenben kilőhesse a néhai Hunter S. Thompson hamvait.
  • 18 millió dollárért vásárolt egy 45 méter hosszú jachtot.
  • 4 millió dollárt költött saját zenekiadójára, ami persze becsődölt
  • Havonta 30 000 dollár értékben vásárol bort, aminek egy részét mindenhová magával szállíttatja.
  • Havi 150 000 dollárba kerül a biztonsági személyzete, további 300 000 dollárba a 40 fős stábja eltartása.
  • Világszerte 14 teljesen berendezett lakása és háza van, ezekre 75 millió dollárt költött el. A legnagyobb ezek közül egy húszhektáros birtokon álló kastély Dél-Franciaországban. 
  • 12 raktárnyi műtárgya van, köztük Warhol- és Modigliani-képek, 70 gitár, számos filmes relikvia és értékes ékszer.
  • 45 luxusautó van a birtokában. 
  • Csak magánrepülőgépen hajlandó utazni, ami  havi 200 000 dolláros kiadást jelent. A TMG többször jelezte neki, hogy kisebb költségvetésű filmjeit ez (is) buktatja be.
  • A TMG szintén többször figyelmeztette, hogy a havi 2 millió dolláros átlagköltése jóval túlmutat a korlátain. Mivel a TMG ezt 17 évre számította, nem nehéz összerakni, hogy Depp 2000 óta 408 millió dollárt, tényleg csak a vicc kedvéért, de 117 601 920 000 forintnak vert a seggére.   

A TMG szerint Depp mindig is többet költött, mint amennyit megengedhetett magának, de akkor szalad el vele igazán a ló, amikor a Karib-tenger kalózai-filmek után ömleni kezdtek a milliók a számlájára. Egy idő után viszont minden pénze elfogyott, és folyamatosan kölcsönöket kellett felvennie, hiszen menedzserei tanácsára sem volt hajlandó megválni egyetlen értékes tárgyól, autótól, háztól sem. 

A cég azért perelte be a színészt, mert Depp korábban azzal vádolta meg őket, hogy több tízmillió dollárral károsították meg. A TMG szerint ennek pont az ellenkezője igaz, Depp a mai napig tartozik nekik 5 millió dollárral, amit a cégtől vett fel kölcsönként. 

Deppről egyébként nemrég mutatták ki, hogy a legtúlfizetettebb színész Hollywoodban, utolsó három filmje alapján minden dollár, amit a stúdiók az ő fizetésére költöttek, csak 2,8 dollárt hozott a mozikasszáknál.

Ne maradjon le semmiről!