Csak manipuláció lehetett az állatkínzós forgatási videó

2017.02.04. 22:22

Mi is megírtuk, hogy pár nappal az Egy kutya élete, egyébként eléggé feledhető film premierje előtt a TMZ kirakott egy rövid videót, amiben az volt látható, ahogy az egyik főszereplő állatot az akarata ellenére akarják vízbe rakni. A videó nagy felzúdulást keltett, több hollywoodi szakember és sztár is felháborodott, míg a stáb nem győzte tagadni, hogy egyáltalán nem arról volt szó, amit azon a felvételen látni lehetett.

A film bevételeit egyébként annyira nem vágta haza a botrány, az Egy kutya négy élete 24 millió dollárt hozott, amivel a gyártási költségét már fedezte.

Az American Humane nevű szervezet – ami felelős volt a forgatáson az állatok egészségéért – megosztotta, hogy egy gyártásban nem érintett, harmadik, szakértő fél megvizsgálta a felvételt, és arra jutott, hogy a szóban forgó videó erősen félrevezetően mutatja meg a jelenetet. Az American Humane azt is szóvá tette, hogy a felvétel 15 hónappal a kiszivárgása előtt készült, és valaki pont a premiert megelőző napokban küldte el a sajtónak, ez pedig komoly aggályokat vethet fel az illető szándékaival kapcsolatban. A szervezet elismeri, hogy a videó első jelenetében a kutyával bánhattak volna finomabban is, de ettől eltekintve nyilvánvaló, hogy manipulálni akartak a vágással. (Vulture)

Ne maradjon le semmiről!