Két magyar film is a legnézettebbek között

2017.03.20. 18:07

A Kincsem ráadásul messze a legnézettebb film volt itthon a múlt héten, ilyenre már rég volt példa magyar film esetében, mondhatni milliárdos szuperprodukcióhoz méltó nézőszámot hozott.

Ahogy azt már megírtuk, 72 ezren látták Herendi Gábor filmjét a mozikban a múlt héten - ilyen nézőszámra utoljára 2006-ban volt példa magyar film esetében, mindjárt kettő is: az Üvegtigris 2. 114 055, a Szabadság, szerelem pedig 72 832 nézőt vonzott.

A Kincsem (kritikánk itt olvasható) ráadásul köröket vert az aktuális hollywoodi blockbusterekre: a második Kong: Koponyaszigetet feleannyian sem látták, és ott van a vert mezőnyben a Logan - Farkas, valamint a John Wick 2. felvonása is.

A másik magyar film, a Testről és lélekről a top 10-ben ezekkel a produkciókkal ugyan nem tudja felvenni a versenyt, de Enyedi Ildikó díjnyertes filmje még így is tartja magát az élbolyban, és lassan a 40 ezres össznézőszámot is eléri. 

Új szereplő még a top 10-ben a Némaság: Martin Scorsese filmjét több mint ötezren nézték meg az első héten, amely manapság igen szép szám egy Japánban küszködő jezsuita szerzetesekről szóló filmtől.

Amerikában A szépség és a szörnyeteg kiugróan magas eredménnyel debütált a mozikban, és az első héten már meg is térült a film 160 millió dolláros összköltségvetése. Ehhez tegyük hozzá, hogy a film máshol is elképesztően népszerű, egy hét alatt hozott 350 millió dollárt világszerte, és még olyan helyeken is kimagaslóan teljesített, mint Oroszország, ahol pedig a meleg szereplők miatt magasabb korhatárba sorolták. Nálunk a héten mutatják majd be.

Az amerikai top 10 egy része megegyezik az itthoniakkal, de van rajta olyan film is, amit még később mutatnak csak be nálunk: a rendkívül jó kritikákkal érkező Tűnj el! (Get Out) áprilisban jön majd.

Ne maradjon le semmiről!

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.