Mi is tudunk független minimálhorrort forgatni

2017.04.11. 07:18

A The Basement, azaz A pince című horrort nem támogatta a Filmalap, viszont annál több lelkes rajongó, akik közösségi finanszírozáson keresztül a saját pénzüket adták oda az alkotóknak, hogy forgassanak nekik cserébe egy olyan filmet, ami a frászt hozza rájuk. Ilyen lett:

A PINCE / The Basement (2017) magyar feliratos előzetes

A történet nemzetközi cserediákok között játszódik, akik egy buli után (a rendőrök leállítják a hangoskodást) unalmukban szellemet idéznek, aztán meg csodálkoznak, amikor az ajtó elkezd magától csapódni. Egy srác eltűnik, irány a pince (horror alaptoposz #3), ahol nem evilági erőkkel kell szembenézniük. A szereplők között angol, amerikai és japán színészeket is találhatunk, a közös nyelv az angol lett, de a magyar karakterek magyarul is beszélnek.

A filmet elsősorban a nemzetközi horrorrajongóknak szánta (ők adták össze a pénzt rá, nemcsak a magyarok), Illés László rendező/producer és Tóth Gergely operatőr/stúdióvezető A helyszín egy Astoriához közeli háztömb, és annak pincerendszere volt. Itthon csak közönségtalálkozókon lehet majd látni, de állítólag egy los angelesi cég mér megvette a nemzetközi értékesítési jogokat, VOD-on és DVD/Blu-Ray-forgalmazásban lehet majd megtalálni.

Ne maradjon le semmiről!