Legénybúcsús vígjátékot készít Budapesten a Hitman rendezője

2017.05.21. 09:45

Xavier Gens, a Hitman - A bérgyilkos és a Hasadás francia rendezője eddig horrorban és akciófilmekben utazott, de legújabb, Budapesten és Párizsban forgó, Budapest című filmje korhatáros vígjáték lesz. A rendező egy igaz történetet dolgoz fel, aminek központjában a budapesti bulinegyedet élhetetlené tevő legénybúcsúk állnak. 

Gens filmjében két vállalkozó kedvű fazon (Manu Payet és Jonathan Cohen) egy Budapesten eltöltött görbe hét után úgy dönt, létrehoznak egy olyan ügynökséget, ami legénybúcsúkat szervez Budapestre és más kelet-európai fővárosba. A kliensek mindenféle perverzióját és legvadabb álmait/vágyait kielégítő szolgáltatás el is kezdi ontani a pénzt, de ahogy ez szokott lenni, az ingerküszöb egyre feljebb kerül, és a szervezők igen hamar olyan kérésekkel szembesülnek, amik a saját testi épségüket is veszélesztetik.

Gens azt nyilatkozta a Screen Dailynek, hogy a filmet egyrészt a forgatókönyv miatt vállalta el, mert hogy az annyira fasza volt, másrészt meg azért, mert tíz éves kihagyás után szeretett volna ismét Párizsban forgatni.

Nem egy hagyományos vígjáték ez, rengeteg mocskos, megbotránkoztató, nyílt szexualitást bemutató jelenet lesz benne, amiket rendezőként nagyon izgalmas megélni. Nem akarom hasonlítani semmihez, de ha muszáj, akkor leginkább Todd Phillips Másnaposok-filmjeire emlékeztethet.

A forgatás június 26-án kezdődik Budapesten.