Újrakezdik a Resident Evil-filmeket

2017.05.22. 09:07

Még alig száradt meg a vértócsa Milla Jovovich körül, úgy néz ki mégsem az év elején megjelent A kaptár - Utolsó fejezet volt az utolsó fejezet a Resident Evil filmes univerzumában. A Variety írja, hogy a gyártó már azon van, hogy hat további filmet forgasson az egyik legnépszerűbb horrorjátékra alapuló mozisorozatból, miután a stúdió egyik fejese megerősítette a hírt a cannes-i filmfesztiválon.

Annak ellenére, hogy szerintünk mekkora hulladék volt a legutolsó film, a stúdió igyekezete nem véletlen a franchise életben tartásáért. Jelenleg 312 millió dolláros bevételnél tart a film, ebből 160 milliót hozott csak Kínában. A mai filmpiaci helyzet szerint pedig lehet egy film bármekkora borzalom, kritikusok által sárba tiport szenny, ha Kínában imádják, akkor feltétlenül kell folytatás.

Dead Clone

Ráadásul a Resident Evil-filmeket gyártó német stúdió rögtön hat filmben gondolkodik, vagyis pont annyiban, amennyit az elmúlt években gyártottak belőle. Ezek összesen 1,2 milliárd dollár bevételt hoztak, amivel a Resident Evil számít a videojáték-filmek aranytojást tojó tyúkjának.

A gondot csak az jelentheti a jövőben, hogy az eddigi hat filmet hol rendező, író és/vagy produceri pozícióban felügyelő Paul W.S. Anderson a hírek szerint már tárgyal egy másik ismert videojáték-sorozat filmes adaptációjáról, a Monster Hunterről, aminek köszönhetően nem túl valószínű, hogy ismét lesz energiája évekig a Resident Evillel foglalkozni. És ha Anderson kimarad, akkor valószínűleg Milla Jovovich, az eddigi hat film főszereplője is, hiszen a civil életben ők ketten férj és feleság, és elég valószínűtlen, hogy egymás nélkül is vállalnák ezt a munkát.

Ne maradjon le semmiről!