Három évig biztos nem lesz sztrájk Hollywoodban

2017.05.25. 10:55

A hollywoodi írócéh (WGA) szerdán bejelentette, hogy tagsága túlnyomó többsége elfogadta a stúdiókkal kötött új hároméves megállapodást. A Writers Guild of America (WGA) tagságának 99 százaléka szavazott a 2020 májusáig életbe lépő megállapodásra, a több mint 3600 szavazatból mindössze harmincan voksoltak ellene.

writers-guild-strike

A WGA előzőleg azzal fenyegetőzött, hogyha május 1-ig nem sikerül megállapodni, akkor a forgatókönyvírók sztrájkba lépnek, magasabb béreket szerettek volna ugyanis kiharcolni, mint amit a stúdiók ígértek nekik. A WGA fő követelései közé tartozott, hogy az írók többet kapjanak az egyes epizódokért és az ismétlések után is részesüljenek megfelelően a jogdíjakból.

A legutóbbi, 2007-2008-as száznapos írósztrájk, amely Kalifornia gazdaságának több mint kétmilliárd dollárjába (572 milliárd forintjába) került, írja az MTI. Egy ilyen sztrájk meg tudja bénítani egész Hollywoodot, mely fejlemény különösen a sorozatrajongókat érintette volna kellemetlenül. Az egész ügy hátteréről szóló hosszabb cikkünk itt olvasható. 

Ne maradjon le semmiről!