Alig várták a magyarok Jack Sparrow visszatérését

013
2017.05.29. 17:14

A hazai közönség csupa kellemes emlékeket őrizhetett a Karib-tenger kalózai szériáról, ugyanis a hat éves kihagyás és a gyengén sikerült legutóbbi epizód sem vette el a nézők kedvét a sorozattól. Johnny Depp sem az a sztár már, aki néhány évvel ezelőtt volt, pláne nem, aki a 2000-es évek közepén, ennek ellenére Jack Sparrowként mit sem vesztett vonzerejéből.

A  Karib-tenger kalózai: Salazár bosszúját 99 ezren nézték összesen a hétvégén, ami igazi siker. Nem is igazán volt az utóbbi időben műsoron ehhez hasonló családi kalandfilm, illetve másik, nagyobb neveket felvonultató filmet sem mutattak be mellette a hétvégén, vagyis minden adott volt a jó teljesítményhez. A további hetekben azért érkeznek a vetélytársak, ezért sokat számíthat milyen lesz a szájhagyomány útján kialakuló vélemény a filmről. Az Index kritikusa szerint sikerült a szériát a megfelelő irányba terelni az ötödik epizóddal.

Azt már korábban megírtuk, hogy időközben a Kincsem átlépte az 500 milliós bevételi határt és továbbra is az év legnézettebb filmje a hazai mozikban.

A hét többi, kisebb bemutatója nem sok vizet zavart, az Egy ropi naplója - A nagy kiruccanás 3761 nézővel a nyolcadik helyen mutatkozott be, a Sárkányvarázsnak pedig a legjobb tízbe sem sikerült beverekednie magát. 

Ünnepi hétvége volt az Egyesült Államokban, ami minden éven fontos állomása a nyári blockbuster-szezonnak. Idén a Karib-tenger kalózai legújabb része és a Baywatch filmes feldolgozása versengtek a nézőkért, a harc végül meglepően sima eredménnyel zárult. A Karib-tenger kalózai ötödik epizódja simán hozta az első helyet, bár a 62 millió dolláros bevétel elmaradt a stúdió várakozásaitól. Baj viszont nincs, ugyanis világszerte a magyarhoz hasonló reakció övezte a filmet, összesen 208,4 millió dollár jött össze három nap alatt, ami minden idők 12. legerősebb nyitása. Ezzel a Disney stúdió már át is lépte az 1 milliárd dolláros bevételt idén, amivel csak másodikak a saját rekordjuk után, amit tavaly hoztak össze.

baywatch 2017 clk
Fotó: youtube

A hét másik bemutatója a Baywatch, csak a harmadik helyre szorult a hétvégi toplistán, és ezek szerintDwayne neve nem volt elég a sikerhez. 60 milliót költöttek a korhatáros komédiára, vagyis nem úgy számoltak vele, hogy a kezdő hétvégéjén mindössze 18 millió dollár jön össze. A nemzetközi piacokra marad, hogy kozmetikázzanak valamit az összképen.

Múlt héten írtunk róla, hogy milyen gyengén teljesített az Alien: Covenant, és úgy tűnik, hogy a közönség ízlését tényleg nem sikerült eltalálni Ridley Scott legújabb filmjével, ugyanis egészen ritkaságnak számító, 71 százalékos esést produkált a múlt héthez képest. Ez minden idők második legnagyobb csökkenése az amerikai mozikban a bemutató hetét követően.

Ne maradjon le semmiről!