Lecsapott Hollywood az Oscar-díjas magyar rendezőre

2017.06.06. 11:48

A legnevesebb amerikai filmes lap, a Hollywood Reporter számolt be arról, hogy a Mindenki című kisfilmjével Oscar-díjat nyert Deák Kristóf leszerződött a Gotham Group nevű hollywoodi ügynökséggel.

Mostantól a Gotham Group nevű, hollywoodi produkciós cég fogja képviselni az Oscar-díjas magyar rendezőt, Deák Kristófot.

Deák korábban, az Oscar-díjátadó utáni napokban az Indexnek adott interjújában azt mondta: "Eddig is volt már egy tervem arról, hogyan szeretném építgetni a karrieremet, hogyan szeretném egyre nagyobb kihívások elé állítani magamat anélkül, hogy túl sokat vállalnék vagy túl nagyot ugranék. Emiatt a díj miatt talán pár lépcsőfokot át tudok ugrani egy nagyobb szökelléssel.

De akkor sem szeretném rögtön megrendezni a Titanic 3-at.

Nem gondolom, hogy ez lenne a következő lépés. Szeretném megnézni, mit lehet kihozni ebből a helyzetből Hollywoodban, szeretném Magyarországon is tovább fejleszteni az ötleteimet. Az Oscarnak az a nagy ajándéka, hogy így a saját terveimen tudok majd dolgozni, amelyek valószínűleg egy picit jobban fogják majd érdekelni a producereket és a befektetőket, így pedig talán meg is tudom valósítani őket. Nekem ez a legfontosabb: hogy színvonalasan ki tudjam dolgozni mindazt, amit jónak gondolok, és legyen időm úgy megvalósítani, hogy legalább olyan jók legyenek, mint a Mindenki."

A Gotham Group, amely mostantól Hollywoodban képviseli a magyar rendezőt, Az útvesztő-filmekről a legismertebb: a sorozat első két része kevesebb, mint százmillió dollárból készült, és több, mint félmilliárd dollár bevételt hozott. Ez a cég készítette a Született bűnözők című Jennifer Aniston-filmet és A Spiderwick-krónikákat is.

A céget 1993-ban alapította Ellen Goldsmith-Vein producer, aki a Varietynek adott interjújában azt mondta, leginkább a saját és cégtársai ízlésére hagyatkoznak, amikor arról kell dönteni, melyik projektet érdemes megvalósítani, de "elég jókká váltunk abban, hogy ráérezzünk, a piac mire fog ráharapni". Hozzátette, ahhoz, hogy foglalkozzanak vele, "mindnyájunkat inspirálnia kell a forgatókönyvnek vagy az ötleteknek".

A cég pár éve egyesült a Principal LA-vel, amelynek ügyfelei között olyan nevek vannak, mint Seth Rogen, Sally Hawkins, Dylan O’Brien vagy Jim Parsons.

Ne maradjon le semmiről!