Ron Howard rendezi a Han Solo-filmet

2017.06.22. 16:52

Tegnap már pedzegettük, hogy a film mellől távozó/kirúgott rendezőpáros, Phil Lord és Chris Miller helyére Hollywood egyik legstabilabb rendezőjének számító Howard léphet, de a Hollywood Reporter szerint ez már nem kérdés, hanem tény, a Disney nemsokára be is jelenti. 

Lord és Miler négy és fél hónapot dolgozott a filmen, de annyira összekülönböztek Kathleen Kennedyvel, a Lucasfilm elnökével, hogy a cég végül úgy döntött, más rendezővel fejezik be a filmet. Jelenleg még az sem biztos, hogy egyáltalán feltüntetik-e a nevüket a kész film stáblistáján, mert az, hogy forgatás közben távozik a rendező, nagyon ritka eset.  

ronhoward-ftr

Az összekülönbözés (szaknyelven: kreatív nézetkülönbség, magyarul: kurvaanyázás) oka a fim stílusa és tónusa volt, a korábban A Lego-kalandot, a 21 Jump Streetet és annak folytatását is jegyző rendezőpáros elképzelései a kezdettől fogva szembe mentek a Lucasfilm elnökének javaslataival, és mivel Hollywoodban is az erősebb kutya él nemi életet, 4,5 hónapos kínlódás után kirúgták őket.

Millerék nemcsak Kennedyvel, hanem a forgatókönyvet író Lawrence Kasdannal is állandó vitában álltak, és mivel ő egyfajta szent tehene a Star Wars-univerzumnak, nem volt kétséges, hogy ki húzza majd a rövidebbet. Az még így is meglehetősen szokatlan, hogy egy rendezőt (jelen esetben kettőt) úgy rúgjanak ki egy film mellől, hogy a felvételek 75 százalékával már végeztek, így az eddig leforgatott anyag ugye az ő víziójukat tükrözi, amit Howard nem fog folytatni, hiszen nem azért viszik oda.

Howard már beszélt a színészekkel ( Alden Ehrenreich, Donald Glover, Woody Harrelson, Emilia Clarke, Thandie Newton), és már a nyers felvételeket nézik, hogy eldönthesse, mit kell újraforgatni, és mi az, amit megtart majd. Az eredeti menetrend alapján a forgatásból még 25 nap lenne hátra és 35 napot különítettek el pótforgatásra (ez minden nagy költségvetésű film esetében természetes), a kérdés csak az, hogy ez elé lesz-e arra, hogy Howard befejezhesse a filmet.

Az új rendező régi kipróbált szakember, az Apollo 13-tól az Egy csodálatos elmén át a Tom Hanks főszereplésével készült Langdon-trilógiáig forgatott már mindent, és jó kapcsolatot ápol George Lucassal is, aki egyébként annak idején a Baljós árnyak rendezésére is felkérte. Jó, arra ésszel mondott nemet, de egy Han Solo-film azért más tészta.