Nagy Ervint csonkolják az új magyar vígjátékban

2017.09.01. 05:32

Szeptember 21-én mutatják be a mozikban Vékes Csaba első filmjét, a Hetedik alabárdost, aminek legújabb előzetesét cenzúra nélkül, itt az Indexen lehet először megnézni.

A Hetedik alabárdos Kósa Mikiről, egy olyan színészről (Bánki Gergely) szól, aki szinte csak statiszta szerepeket kap a színházban, de közben főszerepről álmodik. Váratlan események következtében azonban ő lesz a színház új főrendezője a és hirtelen sokkal nagyobb felelőssége lesz, mint addig bármikor. A filmben feltűnik Bezerédi Zoltán, Nagy Ervin, Sárközi-Nagy Ilona, Ónodi Gábor, Ujlaki Dénes, és Pálos Hanna is.

A Hetedik alabárdos világpremierje a 41. Montreali World Filmfesztiválon lesz szeptember másodikán, ami elég nagy elismerés, hiszen ezt a világ legfontosabb filmes fesztiváljai között tartják számon. Magyarországon is meg lehet majd nézni premier előtt a miskolci Cinefest versenyprogramjában is. A filmet a SkyFilm forgalmazza.

A filmet a Magyar Nemzeti Filmalap Inkubátor Programja támogatta, ami azért jött létre, hogy minél több elsőfilmes rendező bemutatkozó nagyjátékfilmje készülhessen el. 

Ne maradjon le semmiről!