A pedofíliát mosdatja filmjében a gyermekmolesztálásért elítélt rendező

2017.09.29. 14:58

Van egy horror-franchise, az Aki bújt, aki nem (Jeepers Creepers), aminek harmadik része nemrég került mozikba, de máris sokat beszélnek róla, csak éppen nem azért, mert olyan ijesztő. A rendező Victor Salva ugyanis egy rövid dialógusban kvázi mentegeti a pedofilokat benne, ami azért rém gyomorforgató, mert ő maga is ült börtönben gyermekmolesztálás miatt.

salva-jeeperscreepers

Az 59 éves rendezőt 1988-ban ítélték el egy színész, a 12 éves Nathan Forrest molesztálása, (amit egyébként videóra is vett, szóval még tagadni sem tudta volna) és gyermekpornográfia tartása miatt. Három évet kapott, amiből 15 hónapot ült le csak, majd jó magaviselet miatt feltételesen szabadlábra helyezték. És ami a legfurcsább: Hollywoodban ez senkit nem érdekelt, mert azóta már a kilencedik filmjét rendezhette, korábban pedig  még a Disneynek is dolgozhatott a Púder című filmen, és ezek szerint normálisan viselkedett.

Az Aki bújt, aki nem-franchise harmadik filmjébe viszont becsempészett egy pedofil történetszálat, ami elég visszataszító - egy 18 éves lányt a film történetének kezdete előtt, 13 évesen molesztált az apja, legalábbis a forgatókönyv szerint. Amit maga a rendező írt, de ez mostanra már nemigen lehet nagy meglepetés. A filmben hálistennek nem mutatnak gyermekeket molesztáló mostohaapákat, de van egy dialógus, ami a kritikusok szerint kissé gyomorforgató felhangokat kapott. Két szereplő éppen azt tárgyalja ki, hogy Addison (a molesztált lány) miért nem él a mostohaapjával, amikor elhangzik ez:

De hát lehet a pasit hibáztatni? Nézd meg a csajt! A szívnek nem lehet parancsolni, ugye?

Salva múltja egyébként nem egy filmje munkálatait hátráltatta, a kanadai British Columbia tartomány művész-szakszervezete bojkottra szólította fel a színészeket, de hiába, pár hetes csúszás után csak leforgatták a filmet.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport