Hozzánk is eljön a vaginát belülről mutató film

2017.10.02. 11:28

Október végén Magyarországon is bemutatják Francois Ozon legújabb filmjét, a Dupla szeretőt. Az egészen különös thrillernek most az Indexen lehet először megnézni a magyar feliratos előzetesét. Cannes-ban már láthattuk a filmet, kritikánkban úgy fogalmaztunk, hogy a művészfilmes hagyományokat követő alkotás sokszínűsége miatt nem biztos, hogy mindenki tetszését elnyeri majd.

A főszereplő Chloé (Marine Vacth), aki folyamatos hasfájása miatt pszichológushoz kezd járni. Paul (Jérémie Renier) pedig tud is neki segíteni a tünetek enyhítésében, viszont a terápiának véget kell vetniük, miután egymásba szeretnek. Boldogságuk nem tart túl soká, Chloé ugyanis rájön, hogy újdonsült párja eltitkolta előle, hogy van egy ikertestvére. Ennél többet az előzetes sem árul el a filmből, és kár is lenne többet mondani a történetről.

A történet Joyce Carol Oates álnéven írt Az ikrek élete című könyvén alapul, de csak nagy vonalakban. Kritikánkban úgy fogalmaztunk, hogy a Dupla szeretőben különösen fontosak a filmes megoldások és az, hogy ezeket az eszközöket, hogyan lehet például a közönség összezavarására használni.

A Dupla szeretőt október 26-án mutatják be a magyar mozikban.

Ne maradjon le semmiről!