Egy erőszakos western bevételeiből támogatják a nővédő egyesületet

2017.10.20. 13:39

A #MeToo kampányhoz kapcsolódva a Mozinet a Megtorlás című film október 23-án, este 19.30-kor kezdődő vetítésének a teljes rá eső bevételét a NANE (Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület) számára ajánlja fel. A film a Puskin moziban lesz látható a 7. Mozinet Filmnapok keretében, a vetítés után közönségtalálkozót tartanak Els Vandervorst producernővel.

A Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen (NANE – http://www.nane.hu) Egyesület 1994-ben jött létre. Az Egyesület célja, hogy fellépjen a nők és a gyerekek ellen elkövetett párkapcsolati és családon belüli erőszakkal szemben; tevékenysége egyéni, közösségi és társadalmi szinten folyik.

A Megtorlás című film szorosan kapcsolódik a munkájukhoz. Martin Koolhoven filmje egy fiatal nő története, aki nem hajlandó elfogadni, hogy a férfiak uralta kegyetlen világ csupán tárgyként tekintsen rá, és a saját kezébe veszi a sorsát. A filmet nagyrészt Magyarországon forgatták: a vadnyugati kisvárost Borsod megyében húzták fel, ide érkezett a történet szerint az új tiszteletes (Guy Pearce), aki karizmatikus férfiként gyorsan megnyeri magának a közösség tagjait, kivéve egy nő, a helyi bábát, Johannát (Dakota Fanning), aki pontosan tudja, hogy a prédikátor korántsem szent ember, sőt. A filmet már láttuk, kritikánk itt olvasható.

A Mozinet Filmnapokat 2017. október 20-23. között rendezik a budapesti Puskin moziban valamint országosan további 13 város art mozijában. A Megtorlás mellett további négy, a Cannes-i, Velencei és Torontói Nemzetközi Filmfesztivál programjából válogatott filmet mutatnak be premier előtt:

  • az Életrevalók rendezőinek új vígjátékát, az Eszeveszett esküvőt,
  • az Oscar-díjra jelölt Leviatán rendezője, Andrej Zvjagincev Cannes-ban a zsűri díját elnyert Szeretet nélkül című drámáját,
  • a Fortunata című olasz filmet, melynek főszereplőnője, Jasmine Trinca a legjobb színésznő díját nyerte el idén Cannes-ban az Un Certain Regard szekcióban,
  • Pierre Lemaitre világhírű regényének látványos adaptációját, a Viszontlátásra odafönt című filmet.

A jótékonysági Megtorlás vetítésre, valamint a 2017. október 20-23. között megrendezésre kerülő 7. Mozinet Filmnapok többi budapesti vetítésére jegyek ezen a linken kaphatók.

Ne maradjon le semmiről!