Alig néhányan voltak kíváncsiak Jennifer Lawrence filmjére

2017.10.24. 16:17

Egészen sok új film érkezett a héten a magyar mozikba, de egyik sem hozta igazán lázba a közönséget. A gyenge mezőnyben Gerard Butler katasztrófafilmje, az Űrvihar lett a nyertes. 38 ezren voltak kíváncsiak rá a hosszúhétvégén, amivel könnyen kiemelkedett a mezőnyből. A filmet az amerikai kritikusok egyszerűen gyűlölték, átlagosan 3 pontot adtak rá a 10-ből és változatosan próbálták kifejezni, hogy mennyire buta a forgatókönyv. Hamarosan az Index kritikája is olvasható lesz a filmről, ami szintén nem túl sok értékeset talált az Űrviharban.

 

Egészen a hatodik helyen találjuk a következő új bemutatót. Vagyis az emberek még mindig inkább nézték a Hóembert, a Szárnyas fejvadász 2049-et, a My Little Pony filmet, vagy a Kingsman második részét, mintsem Mészáros Márta, Jennifer Lawrence vagy Arnold Schwarzenegger új filmjét.

Hatodik helyen mutatkozott be az Aurora Borealis - Északi Fény. 13 ezer néző nem is számít rossznak ahhoz képest, hogy nem egy kifejezett közönségfilmről van szó. Mészáros Márta két szálon futó, anya és lánya kapcsolatát boncolgató filmje súlyos témákat érint, Törőcsik Mari, Tóth Ildikó és Törőcsik Franciska (vele néhány napja készítettünk interjút) főszereplésével. Az Index érdemei elismerései mellett sem volt igazán megelégedve a filmmel, bővebben a hamarosan megjelenő kritikánkban lehet majd erről olvasni. 

A Nyírjuk ki Günthert 9145 embert érdekelt, ami nem igazán magas szám, de a forgalmazó minimális kampánnyal támogatta meg a filmet, így sokan valószínűleg nem is hallottak róla, hogy épp megy a mozikban egy film, amiben Kaliforna egykori kormányzója saját magából csinál, élvezettel hülyét. A vígjátékszerűségről egész jó véleménnyel voltunk, kritikánk itt található.

Jennifer Lawrence és Javier Bardem filmjétől talán sikerült elvenni a nézők kedvét, vagy itt sem volt elég hatásos a marketing, mindenesetre az anyám! mindössze 7300 nézőt csábított be a mozikba. Ennél biztos többet vártak Darren Aronofsky filmjétől. Mi ezt még a miskolci Cinefesten néztük meg, akkor jelent meg kritikánk is, amiben mi sem voltunk elájulva a végeredménytől.

Az Egyesült Államokban a stúdiók szemében nem számít túlságosan erős hónapnak az október, ilyenkor nem igazán mutatnak be olyan filmeket, amiktől sokat várnak. Meglátszott ez a mostani hétvégén is. Tyler Perry Boo! 2: A Madea Halloween című filmje volt a legnézettebb, amihez elég volt, mindössze 21.7 milliós bevétel. A kritikusok beletörölték a lábukat a filmbe, de ez a célközönséget nem zavarta különösebben. 

Második helyen szerepel az Űrvihar 13 milliós bevétellel, ami óriási csalódás, tekintettel arra, hogy a számítógépes trükkök igencsak megdrágították a filmet, amire legalább 120 milliót költött el a stúdió. Ezt mozikból szinte lehetetlen lesz visszahoznia ilyen kezdés után.

De így sem ez lett a hét legnagyobb buktája, hanem a Hóember, ami szinte senkit sem érdekelt, mindössze a 3.4 millió dolláros bevétel jött össze a hétvégén. Hihetetlen bukás a film, amiről már a rendezője is azt nyilatkozta, hogy rosszul sikerült.

Ne maradjon le semmiről!