Harvey Weinstein már a hetvenes években is zaklatott

2017.10.30. 18:34

A New York Times hétfői cikkében megszólaltak Harvey Weinstein amerikai producer újabb áldozatai. Többüket a hetvenes években zaklatta a férfi, ezzel egy újabb évtizeddel kibővült az időszak, amikor Weinstein visszaélt fiatal nőkkel.

Miközben a Weinstein-ügy egyre nagyobb hullámokat vet akár külföldön (lásd Kevin Spacey), akár Magyarországon (lásd Marton László), az eredeti botrányról is egyre több minden derül ki. A nyilvánosság elé álló áldozatok miatt egyre többen merik névvel, arccal vállalni a vádakat. A New York Times új cikkében három nő szólal meg:

  • Hope Exiner d'Amore-t a hetvenes években erőszakolhatta meg a producer egy szállodában, amikor a nő koncertszervezőként dolgozott,
  • Cynthia Burrt szintén a hetvenes években orális szexre kényszerítette egy szálloda folyosóján,
  • Ashley Matthau táncost pedig egy szállodai szobában fogdosta és molesztálta 2004-ben
  • Lacey Dornt pedig 2011-ben fogdosta meg egy halloweeni partin.

Matthau azt nyilatkozta az újságnak, hogy jogi útra akarták terelni a dolgot, és a férjével találkoztak is Weinstennel és az ügyvédjével (aki többek között az Enron igazgatóját is védte), aki azt mondta nekik, hogy

A hajadnál fogva fogunk összesározni.

Harvey Weinstein amerikai producert, a Miramax és a Weinstein Company nevű filmgyártó és filmforgalmazó cég vezetőjét október elején vádolta meg több nő is szexuális zaklatással. Az áldozatok egyre nagyobb számban jelentkeztek. A New York-i rendőrség széleskörű nyomozást rendelt el, egyik áldozata, Dominique Huett pedig feljelentette a férfit, amiért 2010-ben orális szexre kényszerítette. Az áldozatok listáját itt lehet elolvasni.

Ne maradjon le semmiről!