Rose McGowan feladta magát a rendőrségen

2017.11.15. 11:36

Feladta magát a rendőrségen drogbotrányba keveredett Rose McGowan. A színésznő, aki a Harvey Weinstein-ügy egyik kulcsfigurája, még januárban bukott meg egy drogteszten egy amerikai repülőtéren. Ezt követően elfogatóparancsot adtak ki ellene, a színésznő viszont most feladta magát. A Variety szerint ártatlannak fogja vallani magát.

McGowan egy interjúban (amit annak a Ronan Farrownak adott, aki a Weinstein-ügy egy másik kulcsfigurája) arról beszélt, hogy a kokain, amit egy repülőgépen hátrahagyott tárcájában találtak meg, valójában nem is az övé. 

Az időzítés miatt rögtön felmerült, hogy talán erre is lehet valamilyen ráhatása Weinsteinnek, aki semmilyen módszertől nem riadt vissza azért, hogy a cselekedetei titokban maradjanak. Ezért alkalmazott például exkémeket is azért, hogy újságírókat figyeljenek vagy zsaroljanak meg.

McGowan ügyvédje arra kéri majd a bíróságot, hogy ejtsék a vádakat. Szerintük valaki szánt szándékkal csempészte a kokaint a pénztárcájába. Arra alapoznak, hogy a tárca legalább 5 órán keresztül volt idegenek számára hozzáférhető helyen, ami elég idő ahhoz, hogy bárkit bármit belerakjon.

McGowan hónapokon keresztül nem reagált az elfogatóparancsra, ezt azzal magyarázta, hogy attól félt: Weinstein emberei követik, megfigyelik őt. Állítása szerint abban sem volt biztos, hogy az őt hívó reptéri nyomozó, aki megtalálta a pénztárcáját, tényleg az, akinek mondja magát. McGowan azt mondta, nem érezte magát biztonságban, és még ahhoz is felbérelt egy magánnyomozót, hogy az kiderítse valódi-e az elfogatóparancs, amit kapott.

McGowan egyike volt azoknak a nőknek, akik névvel vállalták a vádjaikat Harvey Weinstein ellen.

Ne maradjon le semmiről!