Leborulunk a 80 éves Ridley Scott munkatempója előtt

2017.12.01. 05:16

A Világ összes pénze az a film, ami ha nem is lesz jó, de mindenképpen mindenki beszélni fog róla. Az egyik főszereplőt, az öreg milliomosra maszkírozott Kevin Spacey-t ki kellett vágni belőle, mert szexuális zaklató ne legyen már a filmben, mondta a rendező Ridley Scott, aki nem mellesleg 80 éves, és simán ülhetne otthon az unokákkal, de ő inkább melózott a filmen még egy kicsit. Egészen pontosan november 20. és 29. között forgatták le Christopher Plummerrel azokat a jeleneteket, amiket eredetileg Spacey-vel. 30-án meg megjelent a kész trailer.

Aki egy kicsit is ért a filmezéshez, az tudja, mekkora logisztikai rémálom egy már készre vágott filmből kiszedni valakit, majd egy másik színésszel újraforgatni a jeleneteit, amihez ugye megint elő kell szedni a többi színészt, és odafigyelni minden apróságra, hajhosszra, a bőr színének árnyalatára (mert mi van, ha két hetet napozott, ugye) és így tovább. A Justice League utóforgatásai vagy 10 millió dollárba kerültek, és a Supermant alakító Henry Cavill bajusza miatt egy utómunka-rámálom lett belőle, mert ki kellett retusálni a szőrt a fejéről. Szóval az ilyen utólagos melók úgy kellenek a filmeseknek, mint üveges tótnak a hanyatt esés.

Scott nem átlagos filmes, ezt az Alien óta tudjuk, és most sem úgy dolgozott, mint ami normális lenne egy ilyen helyzetben. Mert minek kellett volna történnie? A decemberi bemutatót elhalasztani, kikönyörögni a színészeket és apránként felvenni mindent, megvágni, digitálisan összefésülni a problémás részeket és hónapokig dolgozni. Na, Scott kilenc nap alatt lezavarta az egészet.

Nem tudni, hány perc hasznosat vettek fel naponta, de azt igen, hogy a jeleneteket csak kétszer vették fel, Scott szerint azért, mert profikkal dolgozott, nagyon jól előkészítettek mindent, így a színészeknek csak el kellett játszani mindent újra, és kész. A pörgés nagyon stenkelte a rendezőt, aki az EW.com-nak azt mesélte, hogy amit napközben forgattak, este belevágta a kész filmbe, átküldte a vágónak Los Angelesbe, aki letisztázta, így 29-én este tulajdonképpen készen is voltak. Elképesztő, tényleg.

A film egy megtörtént esetet, a hatalmas vagyonnal rendelkező Getty-család egyik tagjának elrablását mutatja be. A filmben Michelle Williams játssza a Getty-családba beházasodó anyát, akinek a fiát az olasz maffia elrabolja. A fiú szabadulásáért cserébe 17 millió dollárt követelnek, úgy meg kell győznie apósát, John Paul Gettyt, a világ akkori leggazdagabb emberét, hogy legalább valamennyit segítsen, de egy fillért sem hajlandó kifizetni. 

Hazai bemutató: 2018. január. 

Ne maradjon le semmiről!