A Vajna-korszak minden magyar filmjét lenyomta A Viszkis

2017.12.04. 15:42

A második hétvégére elérte a 145 317 nézőt A Viszkis című film, amivel az idei legjobb nyitó heti bevételt elérő magyar film rekordját is megdöntötte, már ami a Vajna-rendszer filmjeit illeti. Az eddigi rekorder Kincsem a második hétvégén 142 ezres össznézőszámot produkált. A Kincsem azóta már 453 075 nézőnél tart, és még mindig játsszák a mozik, ezen a héten is még több százan látták.

„Kezdettől fogva éreztük, hogy sokan várják a bemutatót, és bíztunk abban is, hogy olyan filmet készítettünk, ami tetszeni fog az embereknek. Fantasztikus érzés látni, tapasztalni, hogy ennyire jó a fogadtatás. Bízunk benne, hogy hosszú kifutása lesz idehaza A Viszkisnek a mozikban, és az országhatárokon túl is megtalálja majd az utat a közönséghez” – mondta Hutlassa Tamás producer a Filmalapnak.

A Viszkisre 65 ezer néző volt kíváncsi a magyar mozikban múlt hét szerdától vasárnapig, ez a nézőszám tehát egy hét alatt 80 ezerrel nőtt. Így még az is lehet, hogy A Viszkis a Kincsem össznézőszámát is megdönti, bár a Kincsem első heti eredménye magasabb volt, szintén szerdai bemutatóval tudott 72 ezer nézőt tudott szerezni idén márciusban.

A Viszkis helyzetét egyébként nagyban segíti, hogy nincsen igazán komoly versenytársa a mozikban, ezen a héten a második legnézettebb film a Rossz anyák karácsonya lett, ami hát nem mondható kifejezetten remekbe szabott alkotásnak. Simán lehet tehát, hogy az új Star Wars bemutatójáig A Viszkis továbbra is intenzíven fog mozilátogatókat gyűjteni.

A kilencvenes évek hírhedt bankrablójának, Ambrus Attilának az életét feldolgozó A Viszkis Antal Nimród második hazai nagyjátékfilmje. Az első, debütáló rendezése, a 2003-ban bemutatott Kontroll volt, ami szintén hatalmas sikert aratott, 270 ezer ember látta idehaza és az elmúlt évtized kultikus alkotásává vált.

Kritikánkban azt írtuk a filmről, hogy egy csalódást keltő akciófilmről van szó, aminek közepes forgatókönyve. A szerkesztőség több tagjának azonban tetszett a film, ők ebben a podcastban mondták el, hogy miért.

Ne maradjon le semmiről!