Ryan Reynolds lesz a Pokémon-film főszereplője

2017.12.07. 16:02

Mintha ezer éve lett volna, pedig csak tavaly volt, hogy a világ teljesen rákattant a Nintendo új mobiljátékára, a Pokémon Góra. (A játékról az Index itt írt bővebben.) Aztán amilyen gyorsan jött az őrület, olyan gyorsan el is múlt. Mindenesetre a Pokémon Go-láz csúcspontján a Legendary filmstúdió tárgyalásokba kezdett egy élőszereplős Pokémon-film készítéséről. 

Meglepő, de úgy néz ki, hogy ebből a filmből annak ellenére lesz valami, hogy a játékot már alig játsszák. Pokémon lesz a címe és a főszerepben, Detective Pikachuként nem mást, mint Deadpoolt, vagyis Ryan Reynoldsot láthatjuk. Rajta kívül a filmben játszani fog az HBO Hatalmas kis hazugságok sorozatából ismert Kathryn Newton és az új Jurassic World-film, a Fallen Kingdom egyik színésze, Justice Smith is. A filmet Rob Letterman (Cápamese és a Szörnyek az űrlények ellen) rendezi.  

Élőszereplős film még nem, de animációs adaptáció már rengeteg készült az eredetileg kártya- és Gameboy-játéknak indult franchise-ból. Különböző címeken 1997 óta fut valamilyen Pokémon-anime, jelenleg Pokémon XYZ néven tartanak a 19. évadnál, de egész estés filmek is készültek. A Pokémon hazai népszerűségét jól jelzi, hogy az első két-három animációs filmet, illetve a sorozatot annak idején Magyarországon is vetítették.

A Pokémon-filmet jövőre forgatják, és a tervek szerint 2019-ben kerül mozikba. Ryan Reynolds következő filmje, a Deadpool folytatása pedig 2018. május 31-én érkezik a magyar mozikba.

Ne maradjon le semmiről!